Bila Ainul Menyanyi | Sembang Lyana

19 Ogo 2010

Bila Ainul Menyanyi

"ibu,...ibu...telawak ratu kakiku...bila deduka..ata ibudatang selalalu..."

hahahhaa..tulah lirik lagi ibu yg dinyanyikan oleh ainul... haish anak ibu ni masuk pelat2 lagi...tapi kelakar sangat...ainul rajin nyanyi lagu ni,, in fact die memang suke menyanyi.. lagu alif ba ta lah, lagu sayang semuanya, lagu abc... dan bile ainul nyanyi, sure adik ayra akan tercengang atau akan goyang2kan tangan nak joget...

aku ade beli 2 vcd alif ba ta... dua2 memang slalu aku bukakkan untuk budak2 ni dengar...dan ainul si bijak ni, die dah campurkan dua2 lagu tu...nanti bile nyanyi, lirik lagu cd lain, lagu plak cd lain nye lagu..hahahhaa...

bile aku pasang vcd lagu2 ni..aku kasi dorang duduk kat sofa, bukak vcd.. senyap r dorang seketika.,...pastu bising sebab diorang nyanyi..tapi yang penting dorang still atas sofa..senang skit ibu nak kemas umah... kene wat keje cepat2, sebab ayra sudah pandai turun sendiri dari sofa tu..huhuhu...

sejak aku pasang vcd teletubbies ni...perkataan yang ayra sebut sepanjang masa "eeeooooo".. dah cam teletubbies gak..kekeekke...dah lah makin kuat makan sekarang ni..pantang suap makan kat mulot..kejap jek abis...pastu kalau lambat suap marah..walaupun sebanarnye makanan tu nasi yg ibu ngah makan...ish2...main belasah je die kan....badan pun dah makin bab...actually peningkatan yg baik untuk ayra yg selama ni kurang berat badan...

hmmmmm..sebut pasal ayra, hujung bulan ni ayra genap 1 tahun umurnye..dah besar kan..kejap je masa berlalu... tapi ayra tak leh jalan lagi... boleh berdiri, tapi tersangatlah M..... slow2 die akan duduk balik...lagi rela merangkak...ishk3 anak ibu nieh...tapi takpe..perkembangan anak kan berbeza2.. setiap anak tu tak sama...yang penting..ayra sihat..

okies..choww...nanti sambung lagi...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen jangan tak komen...