Checklist barang baby | Sembang Lyana

10 Nov 2010

Checklist barang baby

Morning alls...Assalamualaikum....

hehehe...kelakar kan tajuk entry kali ni..sebabnye ni kan baby no 3... cam pelik gak nak ade checklist2 bagai ni... tapi.... aku nak jugak tepek kat sini...kekekeke... checklist ni pun amik dr tenet gak...


BARANGAN ASAS BABY
  1. 5 pasang baju lengan panjang ADA
  2. 5 pasang baju lengan pendek ADA
  3. barut ADA
  4. pampers (newborn size) ADA
  5. kain lampin- untuk bedung ADA
  6. 5 pasang sarung tgn n kaki ADA
  7. tuala kecil ADA
  8. topi kepala ADA
  9. minyak telon baby @ minyak yuyi cap limau ADA
  10. tilam,bantal kepala,bantal peluk ADA
  11. selimut ADA
  12. kelambu TAK PERLU
  13. gunting kecil NAK WATPE NI??
  14. pemotong kuku ADA
  15. bakul pakaian baby ADA
  16. botol susu n extra puting NO NEED
  17. berus botol TAK PERLU
  18. puting TAK PERLU
  19. set mandian baby ADA
  20. baby lotion ADA
  21. baby oil ADA
  22. baby powder ADA
  23. kapas ADA
  24. krim lampin ADA
  25. baby wipes ADA
  26. tuala mandian ADA
  27. sikat @berus rambut baby ADA
  28. cotton bud ADA
  29. tab mandian baby AKU MANDIKAN ANAK KAT SINKI JE..HAHAHHAA
  30. bakul kecil untuk barangan mandian TAKYAH KOT
  31. baby car seat MEMANG ADA
  32. stroller MEMANG ADA
  33. baby cot TAK PERLU
BARANG IBU
  1. set selepas bersalin BARU BELI
  2. bengkung ADA
  3. stokin ADA
  4. baju sejuk ADA
  5. tungku TAKYAH R
  6. selipar ADA
  7. kain batik ADA
  8. maternity pad @ pad biasa (extra long) ADA
  9. nursing bra ADA
  10. breast pad UISH..MANE R AKU CAMPAK..NANTI BELI
  11. minyak angin@urut ADA
  12. set breastpump ADA...DAH NAK NEK KEJE KENE BUAT STOK
So sebenarnya kebanyakan barang dah ade...kalo tak cukup pun leh pakai kakak2nye punye.... dan ade lah skit barang2 nak kene topup lagi dr semasa ke semasa cam pad n pampes tu....

Owh..antara barang2 yg takde dalam list ni yang aku rase perlu gak adalah:
  1. nappy liner...
hahahhaa..tu jek



7 ulasan:

  1. baguslah semua dah ready

    dah standby tak satu beg brg utk ke hosp. yang diletak dlm keta...tu penting gak for emergency!

    BalasPadam
  2. blommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...heheehhehee

    BalasPadam
  3. bestnye nak siapkan barang2 baby.. jeles pulak aku.. kui3....

    BalasPadam
  4. hehehe
    tu dah kena stand by tu
    ko dah banak kan? huhu
    sekejapnya

    BalasPadam
  5. tinie..bile plak aku banak..lom meletop lagi r

    BalasPadam
  6. halamak... byknye aku tak bli lg.. huhu.... ye la tak de pengalaman....hihi

    BalasPadam
  7. takpe seri....ni dah share ni leh beli sikit2... mane yg rase tak penting takyah beli

    BalasPadam

komen jangan tak komen...