Sembang Lyana: November 2010

28 Nov 2010

Same cam Kak Sue....

Ape kes ni???

Kes same cam kak Sue...

Aku follow blog orang..tapi orang tu takde dlm senarai blog yang aku follow...so kalo aku masuk balik dlm blog tu, aku kene follow semula...hukhukhuk....

Dah pasan lame dah..tapi baru nak tulis..sbb dah bengang sgt2...haishhhhhhhhhhh..ape kes???????



27 Nov 2010

Bila Ainul bercerita

Sekarang jam menunjukkan hampir pukul 12.30 malam..tapi aku nak cite gak...kenangan ni..hihihihi

tadi siang mak usu aku datang amik budak2 pi balik kampung (kampung sebelah je pun..jalan kaki pun sampai) aku tak ikot lah..dok umah sorang2...wat keje

dah balik tadi kaki ainul ade luka sikit..ntah jatuh katne ntah aku tak tau...mesti r jatuh kat kampung kan..sbb b4 pi kg tadi takde...

dah baru seminit lepas ainul beria2 nak bercerita kat aku camne die leh jatuh.... antara yang aku paham dr cerita ainul ni..

luka tu sebab die jatuh..ainul nangis..timah(adik sepupu aku..ainul panggil timah jek) pun nangis... huhuhuhu (ainul wat gaya nangis)...nenek..nenek...

pastu dah aku tak paham.. ainul pun nak cite lagi cam dah tak tau nak cite camne..aku rase de tak jumpe perkataan yang de nak sebut..kekekeke....

kelakar sgt rase...dan teruja sgt2 rase sebab ainul nak bercerita siap ikot turutan cerita nieh haihhhh.....1st time ni... bangga dengan anak ibu si ainul cerdik ni...


26 Nov 2010

Kisah anak-anak...

Ini kisah Ainul dan Ayra...

Ainul Mardhiah sekarang dah 2 tahun 8 bulan...dah besar dah anak ibu nieh...antara perkembangan Ainul setakat ini:
  • Ainul sgt suka bace buku Bacalah Anakku...sampai nangis2 nak bace..tapi ibu kan bz...ni dah start cuti sekolah boleh lah ibu ajarkan...setakat ni baru belaja huruf a..i...u sahaja... itupun kadang2 de tgk huruf i bukan de sebut iiiiiiiiiii tapi de sebut itik pulak..haish...takpe2 slow2....
  • pagi2 kalau budak2 ni bangun slalu ibu akan nanyi lagu iklan (lagu iklan ape ntah ek..mamypoko kot) "slamat pagi...anak ibu sayang" (ni aku ubah sendiri)..so slalu kalo adik ayrabangun tido ainul pun akan nangis lagi same kat adik die...kekekkkee..."selamat pagi...adik ibu sayang"...walaupun adik bangun tido petang...kekekekkee
  • sekarang ni ainul dah makan multivitamin yang ayah jual tu...jadi selera makan pun lebih sikit dah..badan pun dah naik sikit rasenye...tapi as usual...selera budak2 ni slalunye lauk bersup2 jek...
  • tersangatlah cepat mengingat.. ingat aje dalam lappy ibu ade video ape...ingat aje ape yang die belajar dalam vcd baby's bright...
  • sangat suke menyanyi dan menari... terutama lagi nobody tu...pengaruh btol lah budak ni,...huhuhuhu
  • masih pakai pampes..huhuhuhuu
  • sangat rajin melayan adik ayra...die banyak mengajar adik..contoh...up and down... pastu slalu main kejar2 ngan adik..dan biase lah. adik akan ikut kemana pun kakak die pergi...
  • makin lasak...tersangat kot...cam budak anak pompuan pulak anak2 aku ni..kekekek....nak wat camno..ibu de pun camni...
  • ainul minum susu dutchlady 123 perisa coklat...so setiap kali nak susu ainul akan cakap nak cekelat...hahaha...
  • makin petah bercakap..cakap pulak tu gaya budak besar..kelakar pulak rase...
  • asik sebut nak sekolah jek..cian plak..insyaallah kalo ade rezeki, tahun depan leh hantar sekolah...
  • sangat teruja nak tolong ibu...siap bawak kerusi pi dapur lagi..cakap.. "nak tolong..nak tolong..."... nak tolong goreng ikan lah..nak tolong basuh pinggan lah..nak tolong masak lah...nak tolong potong bawang lah...dan feveret die, nak tolong pegang mixer kalo aku buat kek...huhuhu...sgt rajin..tapi ainul..lom masenye k....
  • gigi susu dah cukup semua 20batang..
Ayra Maria pulak sekarang ni dah 1 tahun 3 bulan....perkembangan ayra pulak:
  • akan ikut je kemana kakak ainul pergi dan ape ainul buat...ainul main..ainul belajar..sume adik ikut...
  • suke sgt kacau kakak die mase kakak tido...
  • same gak cam kakak, suke menyanyi dan menari...memang tak layan tv..tapi layan iklan..hikhikhik...
  • perkataan2 yang adik reti sebut : nak..nak..., cantik, jatuh, mamam, dap (sedap)
  • bagi makan ape sume bedal...sgt berselera ayra ni...
  • same gak macam kakak, minum susu Dutchlady 123 perisa coklat...
  • adik ni garang gak..kadang2 de geget badan kakak die...
  • gigi baru tumbuh 6 batang sahaja...
  • sangat suke nak minum guna cawan...walaupun tak berapa reti..kekekkee
anak2 ni sgt seronok nak dapat adik...asik2 ciom perot ibu jek..kalau kat luar, atau dalam majalah atau dalam tv nampak baby, sgt2 lah suke...

walaupun tersangat lasak..tapi alhamdulillah masih senang nak menjaga anak2 ni...






25 Nov 2010

PETUA SENTIASA DARA

Thanks to kak Azie yang share ni dalam facebook...

ISTERI-ISTERI SENTIASA DARA


PETUA DARI Dr. Fatimah Az-Zahra


Ustazah menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah.

('Abqaro' ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan) Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.

Caranya: Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga.

Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38:

(56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,

56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh),

(56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya,

(56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.



Lanjutkan kepada kaum ibu dan isteri tuan2 semoga ada manafaatnya.

MARILAH SAMA2 KITA AMALKAN YER..HEHEHHEHEH




24 Nov 2010

37weeks

Assalamualaikum sume..

skrg aku dah 37weeks..kejap je kan..hehehe... pagi tadi aku p check up... biase lah kat kenek kesihatan..punyelah lame menunggu...

update:

berat aku: pergh sgt berat ok...77.2kg..huhuuhuh...dulu mase full term ainul dan ayra pun baru 71kg+ berat...kali ni sure jenuh nak turunkan berat badan nanti..huhuuhuhuh

berat baby: baby dah besar..berat dah 2.7kg...waaa ni kalo lambat2 sgt banak mau berat 3kg++... hahahhaa

baby lak...tadi scan..kan aku last scan mase 6 bulan dulu...atdi scan...skali nampak lah testis baby..alhamdulillah...insyaallah kali ni baby boy pulak....bile cakap je dgn en.adam tadi..pergh sampai sekarang tak abis lagi tersenyum...hihiihh...

tanda2 nak bersalin...baby dah turun kat tulang pelvik...tapi akuj masih takde rase ape pun lagi...dan bak kate en.adam..agaknye baby nak kuar mase bufday ayah kot...30hb nov ni.. hahaa..best gak...beli satu kek aje...

apepun...mudah2an kelahiran kali ini dipermudahkan seperti kelahiran2 sebelum ni..aminnn...





23 Nov 2010

Si Kakak Ainul...


ainul: ibu buat ape?
ibu: ibu bace blog
ainul: haa...iyelah ibu bace blog...

ainul: ibu buat ape tu?
ibu: ibu tengah masak
ainul: yeke ibu tengah masak???

ainul: nak sekolah..nak sekolah...
ibu: sabar ainul...sekarang ni cuti sekolah..mane de sekolah bukak...

ainul si kakak...makin spetah berbicara




17 Nov 2010

Kenapa saya menulis blog????

Kenapa aku tulis blog??? macam2 niat orang kan nak tulis blog..ade tu berblog sbb nak dapatkan kawan baru..ade gak nak bisnes..ade gak nak dapatkan duit lebey dr nuffnang atau advertiser yg lain...tapi aku (dan ramai lagi kawan kat luar sane..rasenye)....

aku tulis blog sbb aku suke nak cite ape yang jadi dalam kehidupan aku..nanti esok2 leh bace2 balik kan..mase tu mesti senyum balik ingat kenangan2 lalu... 1st dulu aku berblog kat friendster blog...pastu bile peknen..join ikot kawan2 berblog kat fotopages ---> http://lyana-adam.fotopages.com pastu beralih ke blogspot (blog ni lah..) pastu ke wordpress plak... -----> http://datai.wordpress.com ... macam2 tempat lompat2 nak cite kan..hahha..dan akhirnye kembali semula ke blogspot....

dan bile aku add bloglist atau aku follow orang, maknanya aku membaca blog orang tu... dan sebab tu....sesape yang nak follow blog aku pun biarlah orang yg nak bace...bukan foloow or visit blog aku ni tiap2 hari dengna harapan aku akan ke blog die balik n klik nuffnang die...ohhh...sorry...bukan ok...aku akan klik kalo rase aku minat sahaj pada itu iklan....dan kalau nak menziarah blog orang tu biarlah ikhlas...bukan sebab ade maksud tersirat...!

cis..cam melepas perasaan lak...




Persediaan bersalin...

Assalamualaikum semua... dan Selamat Hari Raya Aidiladha...

korang raya katne? aku raya kat umah jek..pagi tadi pi umah ucu..pastu p umah paklong... ingat nak p umah atok tapi tak sempat plak sbb en.adam keje kol 1 petang..hukhukhuk...

ok 1st aku nak cite...henset aku rosak...! cian blackberry aku tu asik dikerjakan oleh 2 orang budak kecik ni...asik kene reset..sampai skrg takleh on cam biase...dan2 lah time aku nak dekat banak...hukhukhuk...so kalo korang call ke..mesej ke memang tak berbalaslah ye..

Minggu ni genap lah aku mengharungi 36 minggu kehamilan = 9 bulan... kalo dulu ayra aku lahirkan mase 37weeks+ ... kali ni tak tau lah bile... en.adam pun dah macam tak sabar nak menanti baby lahir,...hari2 tanya baby bile nak lahir...hehehhehee

owh...sesi persekolahan tahun ni hanya tinggal 2 hari je...pastu cuti... (owh aku dikecualikan lah kan dari kerja2 di sekolah itu semasa cuti aku ni bila2 mase leh banak..kalo tak kene pi sekolah gak keje dr kol 8pg-5petang ok...sapa kate cikgu leh cuti senang lenang....hukhukhuk).. dan lagi 2 hari ni..pastilah terpaksa naik moto gak..hukhukhuk...

Owh..kembali kepada tajuk...persediaan aku...aku dah start kemas2 rumah sikit2...kalo boleh hari ni nak settlekan banyak skit bende... ade jugak mende2 yang aku terlepas pandang sebelum ni yang aku kene ingat balik...contohnye:
  • stokin- memang lah dah ade...tapi tu dulu...banyak aku dah buang dah...hahahah.. stokin keje en.adam ade lah..
  • toiletteries aku-anak2 sebelum ni aku leh lupe bawak aku punye..yg aku bawak p hospital anak2 punye jek..jadi aku pas banak tu nak pi mandi pakai anak2 punye...kahhh...la ni aku dah sediakan aku punye sediri...
  • set bersalin-aku memang tak boleh pakai set2 yang ade pilis segala tu...kang selsema lak mase pantang... so aku beli set bersalin AmbarKenanga (nak tau sila google yer) senang, cepat dan tak banyak bende..
  • barut baby-adelah 3-4 helai..aku dah potong kain nak jahit lagi beberapa helai..
  • bedung baby-aku pakai kain lampin jek...hehehe
  • makanan-owh aku dah beli vico 3-in-1 dan cereal spirulina dan teh halia...nanti dalam pantang boleh minum...kene beli stok halia dan lada hitam ni..hhehehe...aku plan nanti nak makan ikan cencaru bakar nanti..kekekkee
  • pad...kalau dulu aku beli maternity pad..kali ni aku beli pad biase jek..lagi selesa rasanya..dan aku beli overnight punye...
Barang2 baby dan barang2 untuk ke hospital aku dah siapkan... tunggu masa jek... yang tak settle cume rumah ni jek...tak terkemas...maklumlah barang2 besar banyak.. berkotak2...manelah larat aku nak mengangkat...

ok stakat ni dulu aku update..nanti2 aku cite lagi k... selamat hari raya....

13 Nov 2010

E-CODES LEMAK BABI

Assalamualaikum korang.... ni ade peringatan penting ni ha...

Kepada semua umat islam di Malaysia....

Lemak babi ini didaftarkan dengan kod E-CODES . Sila Berhati-hati.

Jika Anda menjumpai kod-kod berikut ini dalam setiap produk siap yang akan kita beli, maka hendaklah mengelakkan daripada membeli kerana produk yang ada label kod-kod tersebut seperti di bawah ini mengandung LEMAK babi.

E100, E110, E120, E 140, E141, E153, E210, E213, E214, E216, E234,
E252,E270, E280, E325,E326, E327, E334, E335, E336, E337, E422, E430,

E431, E432, E433,E434, E435, E436, E440,E470, E471, E472, E473, E474,

E475,E476, E477, E478, E481, E482, E483,E491, E492, E493,
E494, E495, E542,E570, E572, E631, E635, E904.

Moh lah kite cek makanan dan banrangan rumah yang kite pakai..ade tak kod2 ni.... takpun print, nanti pi soping leh cek2 kod...

12 Nov 2010

Shamrin Fotograf Meninggal Dunia...!!!

Innalillah... Kalau dah ajal kan.. Tak kira siap dan berapa umur dan dalam keadaan apa dan dengan cara apa pun...

Tadi balik keje, En.Adam amik aku kat sekolah. Dalam kete dengar Suria.fm.. Linda Onn ngah call member arwah tanye betul ke arwah meninggal..

Pastu member ni jawab call sambil nangis2 cakap memang betul, baru 10minit lepas. Huhkhukhuk.. Terkedu jap...

Arwah meninggal semasa bermain bola sepak..

Al-Fatihah....



10 Nov 2010

Checklist barang baby

Morning alls...Assalamualaikum....

hehehe...kelakar kan tajuk entry kali ni..sebabnye ni kan baby no 3... cam pelik gak nak ade checklist2 bagai ni... tapi.... aku nak jugak tepek kat sini...kekekeke... checklist ni pun amik dr tenet gak...


BARANGAN ASAS BABY
  1. 5 pasang baju lengan panjang ADA
  2. 5 pasang baju lengan pendek ADA
  3. barut ADA
  4. pampers (newborn size) ADA
  5. kain lampin- untuk bedung ADA
  6. 5 pasang sarung tgn n kaki ADA
  7. tuala kecil ADA
  8. topi kepala ADA
  9. minyak telon baby @ minyak yuyi cap limau ADA
  10. tilam,bantal kepala,bantal peluk ADA
  11. selimut ADA
  12. kelambu TAK PERLU
  13. gunting kecil NAK WATPE NI??
  14. pemotong kuku ADA
  15. bakul pakaian baby ADA
  16. botol susu n extra puting NO NEED
  17. berus botol TAK PERLU
  18. puting TAK PERLU
  19. set mandian baby ADA
  20. baby lotion ADA
  21. baby oil ADA
  22. baby powder ADA
  23. kapas ADA
  24. krim lampin ADA
  25. baby wipes ADA
  26. tuala mandian ADA
  27. sikat @berus rambut baby ADA
  28. cotton bud ADA
  29. tab mandian baby AKU MANDIKAN ANAK KAT SINKI JE..HAHAHHAA
  30. bakul kecil untuk barangan mandian TAKYAH KOT
  31. baby car seat MEMANG ADA
  32. stroller MEMANG ADA
  33. baby cot TAK PERLU
BARANG IBU
  1. set selepas bersalin BARU BELI
  2. bengkung ADA
  3. stokin ADA
  4. baju sejuk ADA
  5. tungku TAKYAH R
  6. selipar ADA
  7. kain batik ADA
  8. maternity pad @ pad biasa (extra long) ADA
  9. nursing bra ADA
  10. breast pad UISH..MANE R AKU CAMPAK..NANTI BELI
  11. minyak angin@urut ADA
  12. set breastpump ADA...DAH NAK NEK KEJE KENE BUAT STOK
So sebenarnya kebanyakan barang dah ade...kalo tak cukup pun leh pakai kakak2nye punye.... dan ade lah skit barang2 nak kene topup lagi dr semasa ke semasa cam pad n pampes tu....

Owh..antara barang2 yg takde dalam list ni yang aku rase perlu gak adalah:
  1. nappy liner...
hahahhaa..tu jek



8 Nov 2010

35 weeks pregnancy

Your baby now weighs about 5.25 pounds/ 2.4 kilograms and measures approximately 18 inches/ 45 centimetres from head to toe. His elbow, foot or head may protrude from your stomach when he stretches and squirms about. Soon, as the wall of your uterus and your abdomen stretch thinner and let in more light, your baby will begin to develop daily activity cycles.

This week, your little one is now sporting fingernails and has a fully developed pair of kidneys. His liver can also process some waste products.

There's much less amniotic fluid and much more baby in your uterus, which has expanded to a thousand times its original size. You've probably put on between 25 and 30 pounds/ 11 and 13.6 kilograms and your weight gain has hit its peak. Even your belly button has got bigger and has popped outward. You may be feeling breathless now that the top of your uterus is up under your ribs. Try getting down on all fours to take deeper breaths. Although the pressure on your bladder will make the bathroom your second home, don't drink any less water - your baby needs the fluids. But you may like to cut down on diuretic drinks like tea and coffee, which will make you have to urinate even more often.

Your doctor will probably want to start seeing you every week until you give birth.

Owh...aku sekarang jalan dah macam penguin ok... walaupun ari2 belum sakit2 sgt (sakit sikit jek...baby dah nak masuk ke pelvik kot)... tapi pinggul ni rase cam sengal2, pinggang apetah lagi..hikhikhik...

aku dah tak larat nak naik bilik ERT tingkat 4 itew...so soh student turun je ke bengkel bawah...

tapi kan..masih larat bawak moto..hahhhhaa... takpe2 lagi seminggu lebih saje lagi kerja.. pastu leh rehat tunggu nak deliver baby....





6 Nov 2010

Hi-tea SMKTPI @ Grand Bluewave JB

suasana hi-tea
pn.mely n en.adam... haishh.,..nyesal pakai tudung awning ni ok..muke pun terkenan ngan kebulatan awning tu..hukhukhuk
pesal ni bang??
again....haaa baru ok...

with kak ton n hubby en.zul

my dearest bestfren..kak ton...
dicelah2 en dibelakang anak2 dara...
menjadi gak baju yang very the vogue ni...(menurut mata sendiri...gile glemer sungguh)... sejam b4 hi tea pun lom siap tau..masih dok menjahit pearls...

cikgu mely mak buyung yg gomoks...haaa u nampak tak blink2 tu...malam b4 the hi tea i jahit ok....kahhhhh....
cikgu mely dan cikgu ika..
cikgu mely+cikgu zaiton
again..mak buyung terselit...

Cupcake yang dah siap diletakkan atas meja..1st time mendeco cupcake nieh...janji jadi...
bertungkus lumus menyiapkan cupcake...hehehehe...thanks en.adam sbb tolong tuang dalam cup n tolong bake...i lap u.....muahhhhhh ~

sebenonye kami cikgu2 baru ni ade wat persembahan nyanyian ramai2 lagu Kau Ilhamku sambil diiringi petikan gitar en.adam...tapi takdo gambo lak..kang kalo aku jumpe gambo aku tepek sini ok...



5 Nov 2010

Jalan-jalan di Today's Ulu Tiram

Hari ni rase seronok sangat sebab dapat jalan2 anak beranak... walaupun hanya pi Today's Ulu Tiram...

Mula2 cadangnye nak bawak anak-anak pi mandi manda kat Indoor Water Park kat dalam Todays ni..skali tengok harga masuk mak ai mahai....rm20 untuk mak pak..anak2 rm15... hehehe..len kali jelah anak2 ye...lagi baik ibu beli susu n pampes korang dulu...

so kitorang pun jalan2 jelah dalam tu..walaupun banyak kedai kosong lagi... seb baik gak ade tempat mainan budak2...ainul beria2 nk masuk..rm5 unlimited time... sementara ainul main2 tu, kami makan jap kat kedai sebelah.. makanan thai..memang sedap sgt2 lah tomyam die... tapi aku makan nasi udang cendawan... abg lak makan nasi goreng pattaya..sedap lah...sebabnye, pekerja die pun dari thailand wooo...pure thai lah...memang berbaloi2...

pastu kesian kat adik ayra, kasi beli mainan sikit..nak pujuk ainul punye pasal, belikan sabun tiop2 buih belon tu...suke die main..kalo tak takmo turun dr tempat mainan tadi tu..hukhukhuk...moh layan gambo anak2...










pastu dah penat2 main, pi cosway jap cuci mata... cuci mata apepnye... cuci mata + cuci wallet..hukhukhuk..rembat r seketol beg yang cantik lagi berkilat...leh jadi beg doraemon baru aku...rm39.90 saje tolak 2rp... + beli barang2 umah sikit... dapat r satu kupon...


pastu p giant, beli barang dapur lak...

tapi memang puas hati lah p jalan2 hari ni...agaknye sebab dapat beg kot..dan dapat tengok anak2 hepi berjalan2...

oh ye..kek di bawah ni aku buat selasa lepas...untuk adik sepupu aku fatimah...ade jamuan kat seklah..1st time ni guna fondant..excited plak....hahahhaa....




Aku yang kegemukan...


Ni gambar mase hi-tea sekolah aku 31hb lepas...ni lah jadi bula mak buyung bergambar dengan anak2 dara ye....

Baju yang aku pakai tu yang aku wat sendiri..nanti aku wat entry cara nak buat baju lak k...







hepi deepavali

Hepi Deepavali buat semua rakyat Malaysia...

Untuk yang menyambut, memang hepi lah kan...

Untuk yang tak menyambut, sure tumpang hepi gak sebab dapat cuti...hehehehe

Pengalaman aku menyambut Deepavali mase arwah mak ade dulu jelah...mak aku kan keturunan mamak...so banyak gak lah kawan2 india ni jemput datang rumah...hehehee...kuih femes mesti r muruku..hehehehe... camne lak korang???

Apepun meh lah kite layan cuti k....



3 Nov 2010

Entry rojak....

Sebenarnya banyak mende nak di update.. tapi disebabkan kemalasan nak menulis dan mengupload gambar, so aku campuradukkan jelah dalam ni k...

lately aku sgt2 bz...dengar kerja sekolah yang bertimbun, budak2 exam lagi....

pastu ahad, 31hb 10 yang lepas kami ade hi-tea, mase tulah datang 3 projek besar aku...
1. buat long dress + beads + pearls
2.buat clutch + pearls
3. buat cupcake doorgift + deco

agak kelam kabut jugak nak siapkan sume..sebabnye sabtu tu kene balik kg untuk celeb bday nenek aku..so dah terkejar2...

tapi alhamdulillah berjaya gak aku selesaikan semuanya....

minggu ni pulak sekolah aku sekolah 2 hari jek..pastu cuti sampai ahad...isnin minggu depan naik sekolah balik....umah aku yang dah macam tongkang pecah ni sgt2 perlukan perhatian..kekekkee.....so beberapa hari ni haruslah kemas rumah...lagi persediaan nak banak nanti... baju baby pun aku lom basuh lagi..huhuhuhuu...

kalo dah settle umah n barang baby baru r leh bersedia 100% nak banak..kan..kan...

oh ye..malam tadi aku mimpi wat scan 4D...giler real mimpi ni...ingatkan btol2...hahahaa...mimpi dapat baby boy lak tu..kekekekekke....ape2pun mudah2an segalanya dipermudahkan untuk aku..aminn....

berat badan aku dah tak naik lagi..turun 700g sudah...huhuhhu..pesal ntah... musti msii kenek tu timbang salah kan... tapi memang tak banyak pun berubah... tang perot of cos r naik kan...dada tang nenen jelah... punggung n peha pun beso skit jek dr biase...muka pun mantain lagi...oh aku sudah 34weeks preggy ye kawan2...

tu je kot nak update dulu..k babai sume...