Sembang Lyana: 2011

20 Dis 2011

Khasiat Vivix.....! kenapa Vivix sangat hebat

Bulan December ini adalah bulan VIVIX.. kenapa? kerana pada bulan ini sahaja anda boleh dapatkan Vivix dengan harga istimewa...!

Untuk anda yang belum pernah dengar lagi tentang Vivix ini.. Vivix sangat terkenal di US tau.. lagi-lagi untuk pesakit2 kronik seperti diabetis, stroke, darah tinggi dan kolestrol.

ok meh kite baca artikel dari mommylyna ini..

Vivix merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia tahun lepas. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Siapa yang memerlukan Vivix? Ya, sesiapa sahaja (dewasa) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan.

Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.

Vivix perlu disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama.

Vivix bertindak dalam 4 cara:

1. Mempertahankan sel (cell defense)

vivix shaklee cell defense

2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)

shaklee vivix cell energy

3. Memperbaiki sel (cell repair)

shaklee  vivix cell repair

4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

vivix shaklee cell performance


PERHATIAN : Vivix tidak disarankan kepada ibu mengandung dan menyusukan anak.

Hadiahkan Vivix Shaklee kepada yang tersayang – suami, isteri (kecuali yang mengandung dan menyusukan anak), ibu, ayah, mentua.. malah kepada diri sendiri.. taknak ke jadi cantik dan sihat macam Ayu Raudhah :>

ayu raudhah vivix

Cepat, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan Vivix...!


Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

VIVIX-Tonik ajaib untuk penyakit kritikal

Tahukah anda yang penyakit-penyakit berikut disebabkan masalah penuaan?
Di Shaklee, satu produk yang berjaya mencetuskan revolusi terbaru iaitu anti penuaan selular VIVIX adalah jawapan untuk masalah-masalah di atas.

Di kala usia meningkat ini, pengambilan pelbagai jenis ubat atau vitamin menjadi sangat sukar. TETAPI, anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Mudah sahaja kan.

Bagaimana VIVIX bertindak?
Badan kita berhadapan dengan 4 mekanisma penuaan selular.

1. Kemusnahan DNA
Setiap sel di dalam badan kita sentiasa diserang oleh berjuta-juta anasir pemusnah DNA yang boleh membahayakan data asas untuk sel genetik. Ia juga akan menghasilkan “typo” yang mengganggu fungsi-fungsi sel serta ketahanan.

Kandungan VIVIX membantu untuk memelihara dan membaikpulih sel DNA selular.

2. Pengawalan genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan selular penuaan dengan mengawal keseimbangan dinamik di antara kadar kemusnahan dan pembaikpulih. Ini termasuk sel hidup atau mati.

Kandungan VIVIX memberikan kesan positif kepada penyusunan genetik yang melambatkan proses penuaan selular.

3. Kemerosotan pengeluaran tenaga selular
Mitokondria di dalam sel kita menghasilkan tenaga yang kita tidak akan dapat hidup tanpanya. Apabila keberkesanan mitokondria berkurang maka fungsi sel juga akan menjadi lemah.

Kandungan Vivix menggalakkan biogenesis mitokondria.

4. Pengumpulan Protein AGE
Pengumpulan Advanced Glycation End Products (AGE) Protein yang berlebihan di dalam badan boleh menyebabkan kerosakan sel yang boleh menjejaskan integriti serta daya tahan sel.

Kandungan VIVIX adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.



Sumber : Diterjemah daripada Shaklee Flyers


Tidak mahukah anda merasai kehebatan VIVIX? kami menawarkan harga runtuh untuk VIVIX pada bulan Disember ini sahaja. Jangan lepaskan peluang ini untuk berkongsi kegembiraan bersama yang tersayang.

Peringatan : VIVIX tidak boleh diambil oleh ibu mengandung atau mereka yang berumur 18 tahun ke bawah. Namun, anda boleh gunakan sebagai masker

sumber: mychibibox



Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

6 Dis 2011

Pergi London Weight Menagement ke? TAK LAH... makan SET B dan LECITHIN aje...!

as salam semua..

Selepas bersalin... benda paling penting bagi ibu selain baby dan bf mesti lah berat badan kan..hehee.. risau woo kalau tak turun banyak... tapi.. bila ibu menyusukan baby.. untuk diet dan makan ubat2 kurus sume adalah sgttt tak sesuai.. dikhuatiri menjejaskan berat badan baby.. jadi camne? ramai ibu2 menyusukan baby yang nak kurus... kan..kan.. meh kita lihat testimoni teman yana ni..

Hai berjumpa lagi kite kali ni.. hari ni saya nk bercerita plak mengenai pengalaman saya time ambik set penyusuan Shaklee bersama Lecithin…. Amalkan set menyusu ni memang best sgt2.. sebabnya susu saya semakin meningkat lagi2 menyusukan anak kembar.. bukan tu je.. badan saya lebih cergas dan hari2 g kerja ceria manjang… walopon malam2 tak cukup tido… melayan karenah si kembar tu bergilir2 nk nyusu.. huuuu….
Bukan tu saja…. apa yang menggembirakan hati saya ialah berat badan saya turun dengan cepat sekali….. meh saya tunjukkan gambar saya time raya tahun lepas ek.. jeng.. jeng.. jeng….

raya tahun 2010
hmm masa ni berat badan.. kus semangat…. nk tgk gambar raya time ni pon macam tak best je…..jom tgk gamba raya tahun ni plak… jeng.. jeng..jeng..

raya tahun 2011
Berbeza tak? hehehe… Seronok sangat time jumpa sedara mara dan kawan2 yang dah lama tak jumpa diorang tegur saya dah kurus.. ada plak yang tanya “ko g London Weight Management ke?” hehehe…. waaahhhhh!!! saya suka sangat dgn produk Shaklee.. I Lebiu lah!! Ahakss!!!!
* kak azrina

best kan... jadi.. jika anda nak kurus juga... jangan segan2 untuk hubungi yana ye..

Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

2 Dis 2011

17 kebaikan supplement Zinc Shaklee

Sumber asal 17kelebihan zinc di bwh ini saya petik dari blog Su.. Thanks dear for the info sharing. actually dia cerita tentang masalah rambut gugur beliau..yang bab cerita2 tu.. anda boleh baca kat blog beliau.. Sebab ptg ni saya sekadar nak kongsi info dibawah...

Sebelum itu tahukah anda bahawa zinc merupakan vitamin yg diperlukan dlm aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim.Ia memainkan peranan penting dlm sistem imunisasi , pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang.
Okey sekarang jom baca 17 kelebihan zinc
  • Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.
  • Ekzema: Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.
  • Jerawat: mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.
  • Penyembuhan luka: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.
  • Gangguan Prostat: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.
  • Hilang berat badan: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.
  • Mengandung: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.
  • Pembiakan: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.
  • Fungsi Biologi: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.
  • Jangkitan: Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.
  • Antioksidan: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .
  • Aturan Enzim: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.
  • Kanser: Bagi lelaki, zink memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.
  • Kelesuan Kronik: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zink. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zink.
  • Botak/rambut gugur: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut
  • Kehilangan jisim tulang: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.
  • Rabun Malam: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.
Berapa banyak zinc yg anda perlukan? Sila rujuk jadual dibwh.
Birth to 6 months
2 mg
Infants 7–12 months
3 mg
Children 1–3 years
3 mg
Children 4–8 years
5 mg
Children 9–13 years
8 mg
Teens 14–18 years (boys)
11 mg
Teens 14–18 years (girls)
9 mg
Adults (men)
11 mg
Adults (women)
8 mg
Pregnant teens
12 mg
Pregnant women
11 mg
Breastfeeding teens
13 mg
Breastfeeding women
12 mg

Nutrition Fact: Sebiji Zinc Shaklee membekalkan 15mg (100%) keperluan harian dan 115mg Calcium (12% daripada keperluan harian). dan oh ya Zinc bukan sahaja membantu menguatkan kutikel rambut tetapi ia dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan

sumber: kak cery

Anda berminat nak cuba suplemen zinc dari jenama Shaklee? Sila hubungi saya ya..
atau klik sahaja link di bawah untuk pembelian set2 yang mengandungi zinc
- SHAKLEE ZINC COMPLEX
- SET RAMBUT GUGUR
- SET KESUBURAN
- SET KULIT (BERJERAWAT DAN BERNANAH)
- SET PEMBEDAHAN (UNTUK SEMBUH LUKA)

Jom ibu2...Hilangkan Strechmark...!!!!

sumber
kak cery

baru2 ni kawan saya komen..
"..aku tak taulah yang mana satu yang aku mkn...tapi strecth mark kat perut aku ni teruk sangat tau dulu lepas bersalin..lepas konsisten mkn set shaklee ko ni...reduce stretch mark tu..."~Pn A.. (dia ni amik vita C,bcmplex,osteomatrix)


jawapan saya?...tentulah apa yang jadi disebabkan oleh vitamin C Shaklee....back to basic..apa fungsi vitamin C?..salah satunya membina kolagen kan?..jom rileks2 baca ttg kolagen..


Kolagen adalah sejenis protein yang menghubungkan dan menyokong tisu badan yang lain seperti kulit, otot, tendon, tulang, urat, organ dalaman serta terdapat dalam gigi. Secara semulajadi, ia memerangkap kelembapan dan kekelatan badan.Kolagen bersama-sama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal.Kulit menjadi berkedut. Salah satu fungsi kolagen adalah merawat luka pada kulit. Ia merangsang platelet darah agar cepat membeku dan membentuk selapisan bagi melindungi luka.Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Vitamin C dan E Untuk Pembentukan Kolagen
Bahan2 semulajadi yang mengandungi vitamin E dan C amat baik untuk kulit.Ia berfungsi didalam pembentukan kolagen.Kolagen menghasilkan protein untuk proses pembaharuan kulit.Vitamin C dan E juga ialah sebagai bahan antioksidan yang melindungi daripada radikal bebas dan melawan oksida yang menyebabkan penuaan.Vitamin C diperolehi melalui buah-buahan seperti lemon,kiwi,jambu,mangga dan betik.Vitamin E pula diperolehi daripada kekacang dan aprikot amnya..


KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN
memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
memelihara kelembapan kulit
menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
menguatkan otot dan tulang
membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
memelihara kelenturan sendi
mengurangkan keradangan(inflammation)
memberi tenaga
membantu pola tidur
memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

Tahukah anda kalau suntik vit c, efek buruknya akan menimbulkan endapan kristal dlm tubuh yg mengakibatkan gangguan fungsi ginjal apabila kita kurang minum air mineral.

So..daripada gi inject kolagen or bayar ribu2 inject vitamin C or botox2 tu...marilah kita amalkan pengambilan vitamin natural.

Anda berminat atau ingin dapatkan produk Shaklee? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

1 Dis 2011

Kenapa Vitamin E dipanggil Vitamin Cinta???

Waaa..jom baca info dr blog kak cery ...info menarik especially utk bakal2 individu yg nak berkahwin atau utk pasangan suami isteri.. Bagaimana vitamin E dikatakan membantu menghangatkan hubungan suami isteri?..Jom baca
____________________________________________
Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.
Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.
Pengambilan VITAMIN-E berdosage tinggi iaitu 600-800 IU setiap hari membantu badan wanita menghasilkan estrol dan progesterone untuk mengimbangi lebihan estrogen dalam badan. Kondisi di mana “estrogen berlebihan” akan menyebabkan symptom PMS, seperti risau, kembung perut, sakit kepala, sengugut dan “mood swings”, yang sememangnya akan menganggu keadaan diri seorang wanita.
___________________________________________________
*Sumber: thanks Aula for the info sharing..

Hmm.. Dan tahukah anda.. di samping berikan pada suami tersayang.. anda juga kena mkn vitamin E ni.. Kenapa?Kerana pengambilan vitamin E dikatakan membantu wajah kita kelihatan muda. Ini kerana vitamin E membantu melambatkan proses penuaan.

Tapi ada byk vitamin E di pasaran.. nak beli yg mana satu?
Ambillah vitamin E yang asli ,cuba cek labelnya pada botol - alpha tocopherol dan pastikan vitamin E itu beserta sekali unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik.

Apa lagi khasiat Vitamin E?

Jika anda konsisten dgn Vitamin E yg berkualiti. anda akan lihat kedutan pada bawah mata atau tepi mata beransur hilang....Selain bagus untuk kulit ia membantu kawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah, jika diambil suami isteri mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dpt mencerahkan warna kawasan sekita aerola..
Vitamin E berkualiti pilihan saya adalah Vitamin E dari jenama Shaklee. Kenapa?
Kerana Shaklee mempunyai vitamin E yang mengandungi keperluan lengkap oleh tubuh iaitu 400iu. Ianya vitamin asli dan beserta unsur selenium

Berminat? Sila hubungi yana ya

Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

Dalam 5 bulan.,,Dulu saiz 34 sekarang 29....!!!

Dah baca berita harini? Ni saya extract sebahagian artikel dari Berita harian online.. tapi bukan harini punya beritalah..ni berita pada 15Nov 2011

"MALAYSIA berada pada kedudukan tertinggi di kalangan negara ASEAN yang berhadapan dengan masalah obesiti, manakala yang keenam di rantau Asia Pasifik. Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin, berkata masalah itu berpunca daripada pengambilan gula yang berlebihan di kalangan rakyat negara ini.


Dasat kan...kita tak sedar perkara ni sebab selalunya kalau anak2 mok-mok kita akan anggap COMEL,, dan juga menganggap berat badan naik selepas bersalin atau berkahwin itu normal.. Tapi sebenarnya tidak..! Kemewahan negara kita dengan pelbagai jenis makanan berlemak, berminyak dan fast good yg menyebabkan peningkatan statistik ini..

Apapun.. sekarang ni ramai yg mencari set untuk kuruskan badan tau...dan yana percaya.. mereka bukan sahaja nak kurus tapi juga nak sihat,..

JOm kita baca kisah Pn Hasmah ni.. saya teruja baca kisah keazaman beliau yang bersungguh2 selama 5bulan lebih utk menguruskan badannya... Jom baca dipetik dari blognya. (Hasmah) ... Dulu saiz 34 sekarang 29!!. Jom kita ikuti apa yang beliau lakukan sehingga berjaya!
_____________________________________________________________________
Ini lah saya sebelum dan selepas (sekaranglah tu)..
berat saya masa pakai baju oren kat atas tu lebih kurang 74kg..
BMI terlebih berat badan..saya cuma nak dapatkan berat ideal je..dan sekarang berat saya lebih kurang 60kg..BMI berat normal..tinggi tak lah tinggi mane pun 159cm..rasanya dah cukup kot berat takat ni..xmo kurus lagilah sebab banyak baju lama dah tak boleh pakai kene kecikkan..huhu..
Saya mula sedar yang badan naik sejak anak ke 2 saya berumur 6bln.. selera makan membuak2.. dan badan juga bagai dipam2.. lagilah saya ni menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu, saya tak boleh nak diet beria2.. jadi saya bedal je apa makanan yang terlintas difikiran ni nak makan.. yang sangat sedihnya bila seluar Jeans saya yang saiz 34 tu dah tak muat lagi..huhu... Jadi saya mula berazam nak muatkan semula seluar Jeans yang saiz 34 tu.. sebab saya sayangkan seluar tu.. dan tambah lagi saya sayangkan badan saya yang slim masa anak dara dulu.. ceh..slim ke..haha.. Jadi jom saya sharekan apa yang saya buat bermula dari bulan 3 tapi yang betul2 dietnya dari bulan 6 2011 ni lah..
  1. Saya kurangkan makan Nasi. Mula2 makan dalam jumlah yang sedikit.. ada juga beberapa bulan saya tak sentuh nasi dalam 2 bln macam tu lah.. memang susah nak biasakan tapi lama2 saya jadi terbiasa..
  2. Saya kurangkan minum air manis terutama sekali minuman dalam tin. Gula dalam minuman tin tu sangat tinggi tau..
  3. Saya kurangkan fastfood. (No KFC, No Pizza)
  4. Saya bersenam dalam rumah je.. senaman ape yang saya buat ye.. saya skipping dan saya main hullahoop yang gelung rotan gelek2 kat pinggang tu lah.. ;) memang berpeluh.. mula2 saya digelakkan oleh anak2 dan suami..huhu..
  5. Saya mula AEROBIC kat Tmn Pulai Perdana JB dah dekat sangat dengan rumah.. baru mula 2 bln.. saya ambil program "Shape Your Body"..buat ape dengan program ni.. sebab saya perlu untuk saya bentukkan semula badan saya yang dulunya gemok dengan beraerobic.. memang terbaekkk..
  6. Saya banyakkan makan sayur dan makanan yang kurang kalori seperti meehoon sup.. mula2 memang tak seleralah nak makan tapi "alah bisa tegar biasa"..
  7. Saya banyakkan minum AIR MASAK.. sebab air masak juga membantu untuk meningkatkan metabolisma badan kita..
  8. Saya KAWAL NAFSU MAKAN saya yang dulunya sangat suka makan makanan yang berlemak seperti masak lomak cili api.. haha..maklumlah saya orang N9..
  9. Saya menjalani PROSES DETOX dengan HERB-LAX SHAKLEE.. sebab untuk kuruskan badan wajib menjalani proses penyikiran toksin dalam badan dahulu supaya mudah untuk proses penyerapan vitamin berlaku..maklumlah dah hampir 30 tahun hidup perut ni pun dah macam2 terima jenis makanan..
  10. Saya ISTIQAMAH makan LECITHIN SHAKLEE sebab ia membantu untuk saya dapatkan berat idaman saya.. dan juga kalau dulu saiz jeans 34 pastu 31 dan sekarang dah saiz 29.. macam tak caye je..tapi kene percaya... ;)
Memang lambat untuk saya daptkan berat ideal dengan ketinggian saya dan ambil masa yang lama juga.. tapi dek NEKAD dan AZAM saya teruskan juga..seiringlah dengan USAHA..bukan angan2 je..

SABAR adalah kunci utama untuk DIET ni.. sebab badan nak ambil masa sehari untuk gemok dan juga badan tak ambil masa sehari untuk kurus...biar lambat asalkan selamat...


Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma ? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

7 Nov 2011

Masalah "kedinginan" dan "kekeringan" selepas bersalin...

As salam semua.. lama kan yana tak menulis disini...maaf lah yana sgt2 sibuk dengan kursus PITO..

ok..hari ni nak cerita tentang masalah selepas bersalin..salah satu masalah utama wanita selepas bersalin adalah masalah TAKUT untuk "bersama' suami.. mungkin masih seriau dengan luka episiotomi semasa bersalin atau seriau nak "ON" semula tanggungjawab sebagai isteri.. hehehe... ada juga wanita telah berjaya menghadapi detik2 cemas tu (ceh.. macam malam pertama pulakkan..ehehe).. tapi... timbul pula masalah lain.. iaitu masalah "kedinginan" dan "kekeringan"... ouchhh memang tak best kan macam tu...

Punca masalah "kedinginan" dan "kekeringan" ini..


Faktor psikologi

seperti yang yana katakan tadi.. masalah seriau akan menyebabkan wanita takut untuk "bersama" suami.. ini akan menyebabkan nafsu menurun dan sekaligus vagina takkan mengeluarkan lendir yang mencukupi semasa hubungan intim..

Faktor Hormon

bagi ibu yang menyusukan anak..masalah "kedinginan" dan "kekeringan" ini boleh berlaku akibat kekurangan hormon estrogen dalam badan..

Faktor Keletihan

cam biasa lah.. bila dah ada anak.. pasti akan bangun malam.. nak menyusukan anak.. atau buat susu atau salin lampin anak.. kalau dah bekerja pulak.. balik kerja terkejar2 nak masak.. basuh kain.. sidai kain.. lipat kain...penat kan... bila dah penat.. takda mood lah nak melayan suami..

jadi.. camne nak selesaikan masalah ni??

dibawah ini adalah supplement2 yang yanan cadangkan..

Vitamin E

Vitamin E merupakan agen anti-penuaan dan anti-oksida yang sangat berkuasa. Namun, tahukah anda bahawa Vitamin E juga turut dilabelkan sebagai vitamin untuk kesihatan seksual (sex vitamin)? Ini kerana Vitamin E memainkan peranan yang penting untuk menghasilkan hormon seks serta merangsang libido.

Secara umumnya Vitamin E digunakan untuk kecantikan kulit, kesihatan jantung dan untuk penyembuhan luka. Tapi kali ini yana akan fokus kepada peranan Vitamin E untuk kesihatan seksual, atau lebih spesifik, bantu menghangatkan hubungan intim suami isteri.

Peranan Vitamin E kepada suami:
* Lebih tenaga (seksual)
* Ereksi yang lebih lama
* Lebih mudah terangsang
* Libido yang lebih kuat
* Orgasma yang lebih kerap dan bersemangat

Peranan Vitamin E kepada isteri:
* Lebih tenaga (seksual)
* Lebih mudah terangsang
* Libido yang lebih kuat
* Untuk menstabilkan hormon seks/ kewanitaan, terutama bagi ibu menyusu yang mempunyai kandungan hormon prolaktin (hormon menyusu) yang tinggi.

Alfalfa

Selalunya alfalfa digunakan oleh ibu menyusukan anak sebagai milk booster kan.. sebenarnya banyak lagi kelebihan alfalfa yang anda perlu tahu..

1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
19. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…

dua produk ini selalu yana sarankan untuk customer2 yang ada masalah"kedinginan" dan "kekeringan" ..

berikut adalah harga bagi kedua produk ini

  • Vitamin E 120's RM149
  • Alfalfa Complex 300's RM53.75

dan anda juga boleh add on beberapa produk lain yang juga membantu masalah ini..

  • b complex 120's RM53.75
  • GLA Complex 60's RM91.25
*semua harga diatas adalah harga runcit..

jika anda berminat... boleh dapatkan produk ini dari yana.. PM yana di facebook atau SMS/ call di 0127470856 atau email yana di lyana_um@yahoo.com


17 Okt 2011

Mengapa Vitamin Tidak Berkesan Pada anda...

as salam kawan2...
selama yana berbisnes shaklee ni macam2 yana jumpa... ada pengguna mengadu vitamin sebabkan anak kembung, vitamin sebabkan cirit birit...dan ada juga vitamin tak beri efek apa2 pada mereka.. tak berkesan seperti testimoni2 yang pernah yana postkan disini...

jadi kali ini yana postkan, kes study yang telah dijalankan oleh pengasas Trial Pack.. Kak N

KES SATU :

Selepas mengambil vitamin, mata mudah mengantuk dan badan letih.


Golongan ini adalah golongan yang KURANG MINUM AIR ATAS ALASAN MALAS KE TANDAS. Jika ini berlaku pada anda, better jangan amik supplement kerana pengambilan supplement memerlukan banyak air demi penyerapan yang baik oleh badan manusia. Jika pengambilan biasa bagi kita ialah 2 liter air..keadaan ini hanya sesuai jika kita tidak mengambil apa2 supplement. Namun bagi pengamal supplement, pengambilan air perlu banyak demi menyahtoksik dari badan serta melancarkan penyerapan nutrien oleh badan. Pengambilan air juga membantu meningkatkan keperluan oksigen oleh tubuh. Badan akan mudah letih kerana kepekatan darah dan jantung memerlukan banyak tenaga untuk mengepam.
Maka kesimpulannya: kes pertama ini ialah kerana kekurangan air yang kritikal.


KES KEDUA :

Pengambilan supplement membuatkan susu saya PEKAT tetapi kurang dari segi kuantiti.

Ini adalah kesan normal bagi mereka yang baru dengan supplement. Pengambilan supplement memerlukan pengambilan air yang sekata dan banyak. Seperti yang kita sedia maklum setiap badan adalah tidak sama.
Macam ibu sendiri....ibu suka makan vitamin sekaligus pada waktu malam after dinner. Tetapi sebelum tido ibu pastikan ibu minum 2 liter. Alhamdulillah nampak gaya Addin dan Nasa pun dah ikut jejak ibu sebelum tido minum air kosong sebanyak boleh....hehehehe.

Ada orang yang makan sekaligus pada waktu pagi bersamaan dengan 5 biji contohnya. Si ibu ini akan mendapati susunya pada perahan jam 10am dan 1pm adalah pekat dan sedikit in term of kuantiti. Namun kuantiti susu perahannya akan back to normal selepas jam 5 pm dan perahan berikutnya.

Mengapa ianya terjadi?
Ini kerana kepekatan darah adalah dikemuncak antara waktu jam 10 pagi sehingga jam 2pm. Mungkin waktu ini si ibu kurang minum air....namun selepas jam 2 pm si ibu mula minum semula pada kadar yang lebih seimbang.

Bagaimana nak mengatasi masalah ini?
Jika kalian adalah ibu yang mempunyai masalah dalam kes KEDUA ini apa yang boleh ibu sarankan ialah:
Selepas makan pagi, amik mana-mana 2 jenis vitamin dalam set B. Manakala bakinya diambil selepas makan tengahari....ini akan membantu keseimbangan air di dalam badan dan dapat mengurangkan kepekatan darah yang tertumpu pada sesetengah masa.

Memang jika ada yang bertanya, pada waktu bilakah terbaik untuk mengambil vitamin, ibu akan menjawab ibu mengambil waktu malam kerana sel badan akan rejuvenate sewaktu kita sedang tidur namun ibu sentiasa memastikan pengambilan air adalah sekurang2nya 2 liter sebelum ibu tidur. Sehingga kini sudah menjadi amalan bagi ibu walau tidak menyusu lagi. alhamdulillah.


KES KETIGA :

Tiada perubahan langsung

Setiap apa yang terjadi mesti ada sebab dan musabab namun berapa ramai antara kita yang melakukan MUHASABAH atas segala yang terjadi dalam kehidupan sehariannya?

Ada satu kes yang ibu study...si ibu ini tidak mendapat apa2 manfaat langsung dari pengambilan vitamin.

Setelah ditanya dan diselidiki...si ibu ini adalah golongan peminum kopi yang tegar. Sehari mesti minum 3 cawan kopi kerana padanya kopi membantu diirinya menjadi cergas dan kurang mengantuk. TANPA disedarinya pengambilan kopi itulah yang memusnahkan vitamin yang sedia ada dalam badannya. Maka pengambilan supplement tidak akan memberi impak apa2 ke atas dirinya kerana vitamin banyak musnah disebabkan pengambilan kafein tadi.

Tidak kurang juga si ibu yang tidak mendapat manfaat kebaikan vitamin kerana tiada sikap istiqamah dan sabar. Sedangkan inilah yang dituntut dalam agama untuk berjaya dunia dan akhirat. Disiplin sangat penting dalam menjayakan istiqamah

oh sebelum yana terlupa..dapatkan cawan 5in1 yang comel dan colorful ini...untuk setiap order trial pack atau full pack bulan ini...



Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

8 Okt 2011

Kerap Sakit, Demam,Selsema...Tambah imuniti dan antibodi anda dengan perisai semulajadi

As salam kawan2..

Kat JB ni dah start musim hujan.. rasanya di negeri lain pun sama kan... dan biasa lah..musim2 hujan ni.. senang lah selsema..demam.. kan... kalau yang badan memang tak tahan, kerap dan cepat sangat selesema dan demam, mesti dah risau dah..*cam i gak..kekeke

jadi nak buat ape?

jom tingkatkan uminiti badan kita dengan NUTRIFERON...


Apa itu sistem imun?

Fungsi utama sistem imun adalah untuk melindungi tubuh daripada jangkitan dan pembiakkan penyakit.Tubuh kita sering diancam dengan tekanan,kekurangan nutrisi,pencemaran dan radikal bebas yang memberi kesan kepada fungsi sistem imun.Sokongan dan peningkatan sistem imun merupakan langkah terpenting bagi mencapai kesihatan optimum.

Apa fungsi nutriferon ni?

*kredit

Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*

Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

Apa itu interferon?

Interferon: A naturally occurring substance that interferes with the ability of viruses to reproduce. Interferon also boosts the immune system.

Jadi, siapakah yang memerlukan NutriFeron ini?

  • Mereka yang ingin kekal sihat.
  • Mereka yang mempunyai masalah kesihatan
  • Individu yang selalu stress
  • Ibu yang menyusukan anaknya
  • Individu yang mengamalkan makanan yang tidak seimbang dan kehidupan yang hectic
  • Mereka yang banyak travelling and always on the move
Jadi, kalau anda rasa anda salah seorang seperti di atas... dan anda perlukan perlindungan semulajadi...sila hubungi yana untuk konsultasi percuma atau untuk order di 0127470856 atau email ke lyana_um@yahoo.com atau PM di facebook :)

Sediakan payung sebelum hujan ya...!!!

owh sebelum yana terlupa.... PROMOSI BULAN OKTOBER INI ialah...
1. Nutriferon RM145 free shipping

2. Trial Pack Nutriferon[ 10 sachet] RM60 . Normal Price trial nutriferon is RM70
ok..akhir sekali...jom baca apa kata mereka yang telah mencuba Nutriferon

en.Adam, suami terchenta..
"badan abang rasa segar sikit lepas makan nutriferon..pagi tadi demam panas sgt"
Salwa, jb
"pada mana yg blum try nutriferon harus try.. salwa amik dulu atas nasihat kak Hadhatina Mkb dulu bl salwa ngadu anak salwa asyik demam jek.. alhamdulillah lepas amalkan nutriferon seminggu sekali anak salwa jarang demam.. kalau demam pun hanya amik masa jap jek utk hilang panas bdn tue.. kalau rasa bdn anak mcm xsedap, salwa akan cepat² amik nutriferon then df dia.. itu cara salwa.. utk suami plak, dulu dia suka sgt amik panadol.. tp sejak kenal nutriferon salwa suh dia gantikan panadol tue ngan nurtiferon.. suami pun suka.. mmg nutriferon tue perisai di rumah kami.. hehehehe"
Teman Kak N
"Lumrah manusia biasa, andai bagus jika dapat cepat recover dari sakit yang dihidapi. Maka saya mengesyorkan beliau mengambil nutriferon. Mengapa sedemikian? Ini kerana nutriferon adalah berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Setelah beliau mengambil 3 sachet nutriferon, kudis kakinya yang berair terus kering dengan sangat cepat. Beliau sangat gembira dan menelefon saya semalam untuk memaklumkan perkara ini. "
Kak N sendri :)
"Ibu sendiri hanya akan mengambil ini apabila ibu rasakan badan ibu terlalu imun dengan vitamin C dimana pengambilan Vitamin C tidak memberi kesan seperti yang ibu harapkan sebagai contoh dimana ibu , abah dan Addin dan Nasa mendapat conjunctivitis. Ibu mengamalkan pengambilan nutriferon agar ianya ada di dalam susuibu dan agar Nasa mendapat manfaatnya supaya cepat recover. Alhamdulillah berhasil.Baru2 ini seorang customer ibu , seorang guru di salah sebuah sekolah di Kuala Lumpur... cikgu Nani. Beliau mengadu dengan ibu bahawa anaknya telah mendapat selsema dan berlarutan melebihi seminggu iaitu 9-10 hari . Ibu mana yang tidak risau apabila anaknya sakit dan lambat beransur baik? Maka oleh kerana pengambilan 2 biji vitamin C sehari tidak memberi kesan ke atas anaknya maka ibu menyarankan cikgu Nani mengambil Nutriferon as "immune boster". Alhamdulillah setelah mengambil 2 peket , selsema anaknya reda"
Baca lagi tentang nutriferon di SINI

Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

7 Okt 2011

Shaklee Trial Pack & Full Pack Cash-On-Delivery (COD) berdekatan anda..

Sekarang ni dah takyah risau dah mana nak cari Euphoria Trial Pack.

..normal mode of delivery adalah melalui Pos Laju atau GDex

.tetapi jika anda ingin COD .(Cash on Delivery)....anda boleh pick up sendiri dari saya atau anak2 buah saya ni....anda juga boleh dapatkan supplemen Full Pack dari stok di rumah kami..(depends on supplemen yang glemer lah yer)

INI YANA


Yana/ Lyana/ Mely
HandPhone: 012-7470856
COD Area: Tebrau, JB, Ulu Tiram, Plentong

_________________________________________________________________________________

Shaklee di Senawang

HandPhone: 0133176763
COD Area:Senawang, Seremban

__________________________________________________________________________________

Shaklee di Serdang

Noor Haniziah/ Hani
HandPhone: 019-3960522
COD: Serdang
___________________________________________________________________

Shaklee di Jitra


Atika/ Ika
HandPhone: 012-4282856/010-6022271
COD: Jitra

____________________________________________


NEXT
.
.
.
Ini mungkin anda...

.Ada sesiapa nak join?
nak dptkan side income?
Nak merasai nikmat kesihatan seiring dgn menjana pendapatan seisi rumah mencecah 5 angka?..
__________________________________________________

Apa2 pun nak senang bukan mudah. Umpama membina rumah, menanam pokok.. Semuanya memerlukan masa kesabaran dan minat.. InsyaAllah apa yang anda impikan, mulakan dari sekarang,...bayangkan diminda anda kerana dgn kuasa minda, tiada yang mustahil, InsyaAllah....
Utk cerita lanjut, sila email atau hubungi saya di 012-7470856.Latihan dan bimbingan disediakan melalui emel,phone call... (takyah susah2 dtg meeting) .. dan untuk yang berada di Indonesia...tunggu kedatangan Shaklee yang bakal menggegarkan Indonesia.... dan.. (banyaknya dan ....). dan bg yg diluar negara .. boleh kirim kat saudara/kawan2 atau as usual...saya akan menggunakan khidmat saudara2 PosLaju....

3 Okt 2011

Suami terkejut... salad layu kembang kembali dan rangup dimakan....

As salam.. kali ni yana nak share satu testimoni dari ibu yang sgt berpuas hati dengan Basic H...testimoni ini diambil dr group tertutup kami.. SHaklee GBS :)


Selama ni sy hanya membaca komen² dan bahan bacaan dr blog kak Cery MamaFaiz dan jga group SHAKLEE GBS ttg Basic H..arini sy plak yg memberi testimonial..smlm sy rendam salad yg dh layu dgn bbrp titik basic H, selang bbrp minit salad tu dh kembang dan rangup dimakan..mmg terkejut..suami smpi tnya brp hrg Basic H tu..huhuhu..kwn² yg blm ade Basic H blh lah bli lps ni..byk kegunaannya..TQ kak cery... ;)- norhana masron
haaa.... jom buktikan sendiri....
BASIC H.. 1001 kegunaan... RM 47 termasuk pos..berbaloi2....
Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

20 Sep 2011

Basic H..Terbaekkkkk

Basic H memang terbaik dan serbaguna...mesti ade di setiap rumah...! hanya beberapa titik mampu mengurangkan beban kerja anda...

Jom baca kisah kak N

**************************
**************
"Kelmarin mertua saya cerita, jirannya beli 5 botol basic H. Saya tanya kenapa banyak ?Rupanya jiran tu letak dalam toilet tingkat atas bawah, di dapur, dan kereta. Memang betul! Sebab malang tidak berbau, sekurang-kurangnya time kecemasan ia dh tersedia.

Apa kegunaan Basic H?

1. Saya guna untuk cuci sayur dan buah2an sebelum masak dan beri anak saya makan.

2. Saya guna untuk cuci luka atau melecur dan ianya buat luka /lecur cepat kering.

3. Saya guna untuk membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut.

4. Saya guna untuk pastikan sinki saya tak tersumbat.

5. Saya guna untuk mop lantai dalam keadaan nak cepat.

6. Saya guna air basuhan untuk siram pokok yang hidupnya segan mati tak mahu supaya ia segar semula.

7. Saya gunakan basic H buat tuam kepala anak saya bila mereka demam.

8. Saya mandikan anak saya dengan basic H bila mereka kena gatal2 atau gigitan serangga.

9. Saya letakkan basic H dalam toilet utama serta dapur agar mudah capai bila diperlukan.

10. Saya gunakan Basic H untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali.

11. saya gunakan Basic H untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar.

12. Basic H bagus digunakan untuk mencuci botol susu anak serta lampai pakai semula [ cloth diaper] dengan lebih bersih.

Hanya RM37 sahaja sebotol.. tahan untuk berbulan2...

Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

14 Sep 2011

Cinch untuk kurus..perlukah yang lain lagi..rahsia turun 4 kg dalam 4 hari..!

Ya.... masih perlu...

Seperti yang yana beritahu dalam entry sebelum ni...yana telah 4 hari consume cinch shake dan turun sebanyak 4 kg kan...

tapi yana juga telah ingatkan, bukan setakat minum cinch sahaja..!

dan hari ini yana akan dedahkan apa lagi yang yana makan untuk kurus dengan banyak..!!!


ok..of coz lah ade cinch kan..tahukah anda...cinch mengandungi leucine yang memelihara otot..jadi..hanya lemak2 yang dibakar..bukan memusnahkan otot2 kite,...so..bila anda dah kurus nanti..takdelah kulit2 dan otot menggeleber..sebab otot terpelihara :)


yana juga mengambil lecithin..berfungsi untuk memecahkan lemak2 kepada bentuk yang lebih kecil dan lebih besar luas permukaan lemak untuk dibakar...hehehhee


tapi.....sebelum tu...

yana telah makan herblax
berfungsi sebagai detox... bila usus kita dah bersih...penyerapan nutrien pun lebih mudah dan optimum.. tahukah anda... kunci untuk kurus adalah detox..!

yana juga mengambil Fiber Plan

selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman... fiber juga berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan... dan memberi rasa kenyang lebih lama...

dapatkan set ini dengan PERCUMA SHAKER....!


Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma dan harga menarik? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

3 Sep 2011

Status Halal Produk Shaklee...

Seringkali orang meragui status halal supplement Shaklee ini...kali ini yana akan post kan artikel tentang status kehalalan Shaklee...

Kredit to kak tuty

Semalam saya terjumpa satu website yang mengatakan bovine gelatine yang digunakan oleh Shaklee Malaysia tidak halal. Si penulis telah mendapatkan kesahihan hal ini daripada Shaklee Canada. TETAPI, yang menjadi persoalannya kenapa perlu tanya pada Shaklee Canada sedangkan Shaklee menghasilkan produk untuk setiap Negara adalah berbeza. Produk yang dipasarkan di Malaysia, tidak sama dengan produk yang dipasarkan di Amerika, Kanada, Japan dan Negara-negara lain. Penghasilan untuk produk Negara Islam dan produk bukan Negara Islam juga berbeza. Saya bukan berkata-kata kosong kerana seorang daripada upline saya berkesempatan pergi ke kilang di US dan melihat sendiri proses pembuatan produk.

Mari ikuti kaji selidik yang dilakukan oleh rakan saya Hanis Amin
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Baru-baru ni bila saya baca tulisan pada botol OmegaGuard, dan perasan ianya ditulis
Manufactured by : Banner Pharmacaps (Canada) Ltd., 5807 47th Ave, Olds, Alberta, T4H1S7,Canada.
Manufactured for : Shaklee Corporation, Pleasonton, CA 9588 USA

Lantas saya terus teringat, suatu ketika dulu timbul isu tentang Halal-Haram bovine gelatine Shaklee bila ada seorang sahabat menjumpai satu blog yg mengandungi surat ditulis kepada Shaklee Canada tentang kehalalan bovine gelatine Shaklee. Pada masa tu, saya terfikir ‘Kenapa la orang itu pergi jauh-jauh bertanya pada Shaklee Canda sedangkan dia boleh bertanya pada Shaklee Malaysia’. Bila nampak tulisan di atas terus terfikir, mungkin ini penyebabnya, kerana tulisan di botol Shaklee bahawa ianya dibuat di Kanada. Kandungan blog tersebut menyatakan, Shaklee Canada tidak menjamin bovine gelatinenya halal tanpa mengetahui penghasilan vitamin Shaklee bagi setiap negara adalah berbeza.

Ketika itu, saya benar-benar yakin dengan kehalalan Shaklee kerana salah seorang upline saya pernah pergi ke kilang Shaklee di US dan melihat sendiri cara penghasilannya. Tetapi bila menjumpai OmegaGuard dihasilkan di Kanada, terus saya tersentak. Saya periksa kembali semua produk Shaklee saya. Semua produk yang dari softgel seperti Lecithin, OmegaGuard dan Vitamin E dihasilkan dari Kanada. Manakala, produk yang lain dihasilkan dari US. Walau bagaimanapun, capsul dari bovine gelatine ini tidak dihasilkan oleh Shaklee Canada tetapi oleh Banner Pharmacaps (Canada) Ltd.

Lalu, saya pun terus mencari tentang syarikat Banner Pharmacaps. Rupanya ia adalah syarikat penghasilan barangan pharmaceutical dan nutrition terbesar di dunia. Masih tidak berpuas hati, saya mencari lagi dan menjumpai no telefon Banner Pharmacaps Canada. Saya cuba telefon tetapi talian ditutup. Bila check waktu dunia, rupanya di Kanada jam menunjukkan pukul 6 pagi. Manalah ada customer service yang nak layan.

Pencarian diteruskan dan menemukan saya dengan Halal Consumer Magazine, A Publication of Islamic Food and Nutritional Council of America (IFANCA). Dan menemui hasil di bawah.



Alhamdulillah, Banner Pharmacaps, Canada disahkan halal oleh IFANCA. Saya tak pasti tentang cawangan Banner Pharmacaps yang lain, yang penting Banner Pharmacaps Canada yang menghasilkan Shaklee disahkan HALAL. Pencarian diteruskan dengan hasil di bawah



Apa pula kata Presiden Banner Pharmacaps US, Dr. Roger Gordon?
Manufacturers are also becoming more sensitive to consumer needs by providing a wider selection of capsule choices that meet specific dietary requirements. Due to the global nature of the marketplace it has become increasingly important to understand the special needs of consumers. For example, the Halal two-piece capsules made by Capsugel meet the specific dietary needs of its Muslim customers and the capsules are certified as Halal by the Islamic Food and Nutrition Council of America (IFANCA). Further, capsules meeting Kosher needs are also available.
* source
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Itu dia hasil penyelidikan rakan saya. Sekarang saya lebih yakin bahawa yang produk Shaklee Malaysia adalah HALAL. Seperti saya nyatakan di atas, produk untuk setiap negara adalah berbeza. Mari lihat contoh-contoh produk Shaklee yang dipasarkan di beberapa negara. Kita lihat untuk soy lecithin.





Inilah bukti walaupun di bawah satu jenama SHAKLEE tapi produk yang dipasarkan berbeza mengikut negara itu.

Jika anda berkesempatan melawati laman web Shaklee bagi setiap Negara di atas, senarai produk yang dipasarkan juga berbeza. Tidak semua produk di US akan dipasarkan di Malaysia. Ini menunjukkan Shaklee hanya memastikan barang yang halal untuk pasaran Malaysia.

Oleh itu, janganlah berasa was- was dengan status produk Shaklee.

Saya sendiri berpengalaman 6 tahun di negara Jepun. Jadi saya akan bertanya kepada Shaklee Jepun untuk membeli produk di Negara Jepun bukannya dengan Shaklee Malaysia kerana Shaklee Malaysia tidak tahu produk yang dipasarkan di Jepun.

Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

Saya Adalah Pengedar Shaklee Anda di Johor Bahru

As Salam semua..

Mungkin masih ramai yang tak tahu,...dan kali ini yana ingin umumkan sekali lagi...

SAYA ADALAH PENGEDAR SHAKLEE ANDA DI JOHOR BAHRU

oh..bukan di JB sahaja.. malah di seluruh Malaysia juga..jangan risau,,,yana menggunakan penghantaran melalui pos laju..dan juga Gdex jika perlu...





Insyaallah pesanan anda akan sampai ke depan pintu umah/pejabat anda dalam masa 1-2 hari dari tarikh penghantaran...dengan syarat..pesanan perlulah dibuat sebelum pukul 11.30 pagi (oh yana adalah guru sesi petang kan..jadi petang takleh pos ok..)

Apa yang anda perlu tahu...selagi anda membeli dari yana, insyaallah yana akan berikan panduan cara makan dan konsultasi percuma berterusan.. dan mungkin juga menjadi sahabat baik anda..! try me..! eheehehe


Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

23 Ogo 2011

Turun 4 Kg dalam masa 4 hari...!

As salam semua..

nak cite ni..untuk pengetahuan semua, yana sekarang dalam proses mengecilkan badan.. dan yana consume cinch shake ini...

dan alhamdulillah..kesannya amatttt memberangsangkan.... dalam masa 4 hari yana dah hilang 4kg berat badan...

mungkin ada yang anggap, biasa lah turun berat masa puasa ni...tapi tidak pada yana... yana TIDAK kehilangan berat badan langsung sepanjang berpuasa... tapi berat tu mantain je 73kg..! dan skrg sudah 69kg...!

TAK SABAR NAK TURUN KE ANGKA 5 pulak..!
doakan yana ye kawan2...

tapi bukan setakat cinch shake yang yana makan..ade lagi.....

kalo nak tau, leh PM di facebook atau SMS ke 0127470856 ok...


oh ya..cinch shake cuma berharga rm173(EM) (^_^)

Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma dan harga menarik? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

20 Ogo 2011

Jom cantik cara Ayu Raudhah

As salam semua..kali ni nak share pasal vivix....kalau cakap nak canti,,,sume orang nak cantik kan..kalau cakap nak sihat, semua orang pun nak sihat juga kan,... tapi camne nak cantik tapi sihat???

kali ni nak share rahsia kesihatan dan kecantikan pelakon Nur Kasih, AYU RAUDHAH adik Rozita Che Wan

ayu-raudhah-bertudung

cantik kan....!!!!

Ayu Raudhah, dalam salah satu tipsnya, mengambil minuman VIVIX daripada Shaklee sebagai suplemen harian beliau.

yoursupermom_vivix

Antara lain tips-tips yang diamalkan oleh Ayu Raudhah sendiri:

Tips kecantikan wajah
- Membersihkan dan menjaga muka dengan kerap
- menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah
- Menjalani rawatan muka dari produk2 yang dipercayai

Tips kesihatan rambut
- menggunakan daun bunga raya

Tips kesihatan tubuh badan

- menjaga pemakanan
- melakukan senaman (bangkit tubi 50 kali sebelum tidur)
- mengamalkan sirap
Shaklee (Vivix)

VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Walaubagaimanapun, pengambilan VIVIX adalah tidak dibenarkan untuk kanak-kanak, wanita hamil dan yang sedang menyusukan bayi.

Harga sebotol VIVIX ialah RM380. Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut tentang VIVIX dan membuat pesanan.


______________________________________
wow terujanya saya baca... rasa nak gi beli VIVIX sekarang gak.. (malangnye i sedang menyusukan anak sekarang..hehehehe)


Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com