Azam 2011 | Sembang Lyana

1 Jan 2011

Azam 2011

Selamat Tahun Baru 2011 semua...

Tahun baru ni, sume nak buat azam baru kan...aku pun same..so azam tahun baru aku adalah:
  • nak jadi lebih sistematik dan teratur...dalam kerja....
Cam korang tau, tahun 2010 adalah tahun pertama aku mengajar..jadi, semuanya yang berlaku adalah benda2 baru...sekolah baru..kawan2 baru..mengajar subjek yang aku sendiri baru belajar (ERT) (dulu dah lah belajar..tapi mase sekolah lah kan)...melakukan tugas2 yang baru juga..banyak benda salah..tak sempurna..kelam kabut...

jadi...aku nak jadi lebih sistematik tahun ni..akan buat planning ape yg patut dilakukan dari awal tahun hingga akhir tahun..sbb dah boleh expect ape akan jadi kan...

  • nak jadi lebih sistematik dan teratur..dalam kehidupan dan rumahtangga
Selalu buat bajet bulanan..ikot gak..tapi selalu terlajak dan sgt tak berdisiplin...so tahun ni berazam nak ikot bajet yg telah ditetapkan....

juga..nak buat planning menu mingguan atau bulanan...so aku boleh lah berbelanja ikot keperluan..dan tak perlu pening2 kepala nak fikir nak masak ape...hukhukhuk...

  • nak jadi guru yang cemerlang
oh..bukan guru cemerlang ye..blom layak lagi..tapi...guru yg cemerlang...hehhee...nak kasi banyak ilmu di dada.. nak pelbagaikan kaedah pengajaran..dan nak buat pelajar seronok sgt belajar ERT ni dan nak mereka rasa ERT ni sgt perlu dan sgt berkaitan dengan kehidupan seharian diorang...insyaallah

  • Nak tambahkan lagi ilmu...
Insyaallah..kalau takde aral..tahun ni nak amik kursus2 weekend kat Kolej Komunit Pasir Gudang...Leh r dapatkan sijil membuat kek dan roti, sijil jahitan pakaian dan lain2... best kan..selain leh tambah ilmu..rasenye lagi confident bile nak mengajar pelajar2 aku nanti...

  • Nak amik lesen kereta
Selalu sgt takot nak amik lesen kete ni..tahun ni...bertekad..nak amik lesen kete..next week insyaallah nak pi daftar...haruslah amik..anak pun makin besar..kerja pun makin banyak..sekolah lak jauh...hukhuhuk... pastu kalo ade rezeki leh r kasi kuar exora sebijik...hikhikhik
  • yang lain2 tu cam biase lah..nak jadi ibu dan isteri yang baik..nak buat simpanan.. nak jadi lebih penyabar dan macam2 lagi..hikhikhik
ape azam korang???

3 ulasan:

  1. semoga hasrat yana tercapai..amin

    BalasPadam
  2. Tahniah sbb berazam. Semoga tahun 2011 lebih cemerlang. AMin

    BalasPadam
  3. uiks....bagusnya mely..sy respect awak sebab pandai menjahit,masak kek semua...bagus2x.....

    lg satu,kalo x ikut budget yg ditetapkan....dendala diri sendiri....heheh,

    BalasPadam

komen jangan tak komen...