Sunday, January 9, 2011

Jom Jahit: Skirt

Assalamualaikum semua...

Hari ni aku jahit skirt...muahhaha...

Skirt ini diinspirasikan dr X10der cam kat blog kak sue

motif: sebab aku gemuk..jeans aku ketat..so wat skirt ni nak sorok motot yg gemok..muhahaha...

tapi kan aku buat panjang skit...so mase aku pakai, aku pakai dr bawah dada...

motif: kalo aku breastfeed kan Aidil, tak nampak lah lemak2 degil di pinggang dan perot aku ni...

hahahha..sumpah..memang berkesan...maka aku pun tak r malu2 kambeng nak nenenkan Aidil kat public...

Cara buat:

Sila rujuk buku teks Kemahiran Hidup Tingkatan 1 (aku ajo buat skirt ni kat sekolah)..muahahhaa

ok camni...

  • korang ukur panjang skit parat mane korang nak...ukur lebar janji leh masuk pinggul, punggung dan pinggang...
  • pastu jahit tepi (aku tak jahit tepi sbb wat n pakai on the spot..muahah)
  • pastu cantumkan kain tu kat kedua2 tepi..jahit...buka kelim tu dan iron..iron gak bahagian bawah untuk kemasan dan bahagian atas untuk casing nak letak getah...
  • pastu jahit lagi...yg bahagian atas tu jangan jahit sampai abis lak..kang camno nak masuk getah...
  • pastu masukkan getah kat bahagian atas dan jahit bukaan tu...
  • SIAP..!
senang sgt2 kan..budak2 form 1 punye projek kat sekolah ni...

oh aku wat pakai kain hitam..tapi bukan kain t-shirt..kain ape ntah..ala2 jarang2 skit plak... ni ade gambo selepas di pakai...
See..lemak2 tepu yang tak dapat disembunyikan di bahagian pinggang..muahhahaa...(ade plak model interprem kat sebelah model gomoks itew)

haa,...panjang kan skit yg aku buat ni...leh cover perut mase breastfeed...i like....

2 comments:

  1. wow....cayalah mely...semua pandai...jd cikgu KHB lak tu...kalau saya...huh,xpandai lgsg!!

    ReplyDelete
  2. zati..try n error..kalo jadi leh pakai..kalo tak jadi masuk tong sampah lah jawabnye...kekekkee

    2010 pun mengajar KHB gak..2011 ni pun insyaallah ajo lagi...

    kalau ade minta senang je

    ReplyDelete

komen jangan tak komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...