Bantal untuk Ainul... | Sembang Lyana

14 Mac 2011

Bantal untuk Ainul...

As salam kawan-kawan...

Malam tadi aku telah bersengkang mata membuat bantal untuk Ainul... Buat sebab tangan ni dah gatal sgt nak menjahit...but this bantal made out of flannel bukan felt...sebab aku belum ade stok felt, yet...(ade hati tu nak berfelt craft gak)... tapi pakai flannel pun dah ok... lembut jek..So inilah bantalnye..

Jeng..jeng..jeng....en.Adam kate cam bantal beli kat IKEA...tipu kan..mane de IKEA jual bantal camni...kahhh...ni costum made taw...!

Details...huruf2 ni dibuat dari fleece, kain lebih buat cloth cover anak-anak... Kain hitam belakang tu dari selimut flannel tebal yang aku dah potong untuk layer cloth pad... dan bunga2 tepi tu adelah kain jeans, kene potong untul alter jeans panjang..kekekkee...kain maroon tu pun adalah selimut flannel tebal....

dah kene lenyek oleh empunya bantal

baru bangun tido, ternampak bantal terus cakap die pun..kekekeke...seb baik memang die punye..kalo tak perasantan jelah..hahahhaha..pasni nak buat untuk ayra pulak..



11 ulasan:

  1. so kreatif la my sis ni..mesti seronok jd anak u kan??hehe..

    BalasPadam
  2. cantik..baru je ngah mencari idea material utk buat mcm ni...heh...

    BalasPadam
  3. pandai la ko ni
    aku kim salam la
    nak jahit2 ni hehe
    fobia!

    BalasPadam
  4. Cantik freehand lyana..design simple yet creative..kalau dapat buat matching cadar dan selimut kan baru best!

    BalasPadam
  5. rajin betul yana nie.walaupun anak dh 3..mcm alyn nie..2 hero dah terkapai2 dah..

    BalasPadam
  6. wah...cantik nya bantal ainul..auntie pinjam boleh?heh3x...

    yana, hr tu akak buat bantal peluk..seb baik menjadi...jahit tgn je u...sbb akak mmg xde mesin jahit...hu3x...

    BalasPadam
  7. yana..akan ku ikut jejak langkah mu dik!!!doakan la akak ko ni rajin2 menyulam kahhhh...

    BalasPadam
  8. thanks sume..jom kite jahit beramai2..kekekekke..baru semangat kan..

    BalasPadam
  9. wahh cadangan bagus tuuu...tp anak akak suma dah sek menengah. So ingat nak buat utk anak yg sulung coz dia duduk hostel. Nak pergi cari idea la..

    BalasPadam
  10. salam..boleh tau dari mana sis dapat kain fleece..

    BalasPadam
  11. muniey dear.. kain fleece tu yana beli selimut kat tesco.. yg rm10 tu.. selimut tebal ala2 kain bulu2 tu :)

    BalasPadam

komen jangan tak komen...