4 cara kembali langsing selepas bersalin | Sembang Lyana

8 Mei 2011

4 cara kembali langsing selepas bersalin

oh...berat badan yang meningkat pasti jadi masalah kan buat kita mak-mak ni...kalau dulu selepas lahirkan anak pertama cepat je berat turun semula..tapi sekarang...selepas anak ketiga..pergh...bercintalah berat ni nak turun...

berikut adalah sedikit tips untuk langsing selepas bersalin...
  1. Anggap diri masih bujang -hehhehe..kalau kita anggap diri masih bujang sure lah nak kelihatan slim melim kan..kang orang mengata lak anak dara tapi badan cam anak sepoloh...hukhukhuk...
  2. Penuhi selera sendiri - nak penuhi selera en.suami nak makan kari lah..lemak cili api lah..kite pun layankan sahaja...pastu kalau tak habis sayang kan..so..makan lah..pastu gomoks...hahahhaa...so penuhi selera sendiri dulu untuk diet...!
  3. Amalkan gaya hidup sihat - kurangkan stress untuk elakkan makan banyak..kurangkan makan fastfood...jangan makan jajan..jangan makan sambil tgk TV dan sila bersenam...
  4. Dapatkan bantuan rakan - kalau stress silalah jangan melepaskannya dengan makan banyak..cercite kat kawan...
tu 4 tips dulu..untuk korang dan untuk aku juga..hehhehe..sekerang sedang berusaha untuk turunkan berat badan..dengan pengambilan Lecithin..setakat ni alhamdulillah, perut sudah kurang buncit..hehehhehee

Untuk hasil yang maksimum, korang boleh ambil Lecitin dan Cinch Shake... dan juga basic vitamin seperti B Complex Vitamin C dan Alfalfa. Badan langsing, kesihatan terjamin...


*gambar credit to mamafaiz.com

Nak cuba..call atau SMS yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um@yahoo.com untuk penerangan percuma atau untuk order...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen jangan tak komen...