Aidil motak is back.... | Sembang Lyana

31 Mei 2011

Aidil motak is back....

As salam semua..lame kan aku tak bersiaran..hhhehehe
sebenarnya sebab takda internet connection..hukhukhuk...dan bz memanjang maklum r nak cuti sekolah..sekarang dah cuti lega skit..dok rehat kat umah ngan anak2...takda p mana...dok umah jek...tak balik gawai pun..fulus tak cukup..hahahhaa....kesian en.adam sampai termimpi2 balik kampung 3 hari berturut2...takpe bang..len kali kite balik eh...

nak update paslal aidil..Aidil baru masuk 6 bulan...ibu die ni yang seronok..sebab dah berjaya breastfeed aidil selama ini..(ceh cam lah tak pernah lalui dulu)
..bukan ape..sebab Aidil ni lelaki kan...selalu orang kate baby boy ni kuat minum susu...itu memang aku akui..memang kuat wei..hahaha...lagi2 susu tu sedap, lemak berkrim..hehehhee.....

sekarang ni aidil kalo siang akan minum sehingga 8oz sekali minum...dasatkan.. kalau nenen kejap de...

tapi sedih gak sebab hasrat nak exclusive tanpa campur air masak tak tercapai sebab mak cik yang jage anak2 aku dah kasi aidil makan nestum since 4 bulan dan kasi air masak..huuhuhuhuh....(aku yg beli nestum..sbb sebelum tu de kasi makan biskut marie...hukhuk)

tapi apepun alhamdulillah perkembangan aidil sangat cepat..sama cam kakak ainul dulu...
  1. Aidil dah boleh duduk sendiri..tapi senget lagi r kalo dok sendiri..tapi kalau didudukkan dah tegak...
  2. sangat suka berguling2, menyusur sekeliling rumah..oh ye aidil ni macam nak merangkak...tapi setapak dua die dah jatuhkan diri pastu bangun balik..ala2 ulat bulu lak aku tgk...
  3. pergh...sgt suka tengok kakak2 die bermain..kadang2 pun ikot tergelak (macam lah faham..hehe)
  4. sgt suka bola..
  5. kalo nak tido senang je...kasi nenen sampai kenyang..letak je kat tilam.nanti die golek2 samai tertido...
  6. sgt tinggi dan besar..berat sudah 7.9 mase 5 bulan..6 blan ni lom timbang...tinggi sudah hampir sama ngan kakak Ayra..hahahahha..pampes pun leh pakai saiz L drypers
ok dah..tu je dulu update..meh layan sikit gambar Aidil dan kakak2nye..




1 ulasan:

  1. kejap je dah 6bulan kan..pas ni dah pandai berjalan plak....

    BalasPadam

komen jangan tak komen...