Thursday, June 2, 2011

Meal Shake untuk semua...

As Salam semua...

Tadi tgk kat wall ieda...amsyar demam...kesian kan kalo anak2 kecik ni demam..nak kasi ubat sgt pun tak bagus sebab mereka kecil lagi...anak2 aku? alhamdulillah jarang kene sakit2 ni..

So aku suggest Meal Shake pada ieda...


mari kita bace apa kate mommy lyna tentang meal shake

Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.

Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:

* Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
* Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
* Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
* Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.

Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

* Kanak-kanak
* Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
* Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
* Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
* Warga tua

Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.

4 comments:

  1. yana..boleh kuruskan badan kang kanak2 minum kurus lak dorang hehe

    ReplyDelete
  2. hehehe..taklah..dia akan jadi kurus kalo ko gantikan meal dengan meal shake ni...so ko tak makan nasi tapi minum meal shake je...kompom kurus..hehehe

    ReplyDelete
  3. anak saya suka tidur dalam kelas...rasa may be bcoz of her quite hectic daily routine..meal shakes ni boleh buat dia cergas tak? or may be other vit from shaklee yg boleh overcome her problem?tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana-InshaaAllah dear. Anak2 perlukan sarapan yang berkhasiat. Protein penting semasa sarapan sebab mampu kekalkan tenaga lebih lama. Leh sms atau Whatsapp yana di 012-7470856 untuk dapatkan Meal shake k.

      Delete

komen jangan tak komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...