Cara hilangkan dan kurangkan kembung pada baby | Sembang Lyana

17 Ogo 2011

Cara hilangkan dan kurangkan kembung pada baby

As salam kawan2..lame tak menulis...

Hari ni nak share cara kurangkan kembung pada baby..ni yang aku buat untuk anak2 ...
cara hilangkan kembung baby
1. urutan: urutan yang selalu yana buat pada anak2 camni..
-sapu minyak pada perut dan seluruh kaki baby
-urut bentuk love pada perut baby
-urut belakang betis dan belakang peha baby gunakan ibu jari
-tekankan lutut baby pada perut baby..nanti baby akan kentut..
-insyaallah sgt berkesan

2. tuam: lepas mandi tuam baby ngan tuala yang dah dihangatkan kat seterika..hehehhe

3.pam: jika susu sgt banyak..kene pam dulu..sebab kalau deras sangat aliran susu, baby pun tercungap2 isap dan secara tak langsung angin pun akan masuk sekali..huhuhuuu.. atau... sila pegang cik B anda bentuk gunting k untuk slowkan aliran susu..

4. jangan lupa sendawakan baby ye...

sharing is caring...!


Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

3 ulasan:

  1. Twin saya yg 2nd tu selalu muak susu..bukan sikit sikit..tp byk..susah hati saya..ada petua tak

    BalasPadam
  2. Twin saya yg 2nd tu selalu muak susu..bukan sikit sikit..tp byk..susah hati saya..ada petua tak

    BalasPadam
  3. nk jwb komen Rizziela jap
    anak el yg tecik tu sejak lahir smpi umo 3bln mmg muak..byk ok..byk..kalo mnm susu tu...stgh sure muak balik...mmg riso sgt2..mcm2 dah buat...bg sendawa pun x jalan gak...so msok 4bln ilang terus muak tu..betul doc kata..bb msok 4 5 bln dah ilang muak tu..coz ms awal2 tu perot dia tgh belajar nak hadam...

    semua tips2 tu k.el dah nah wat
    tp still kembung gak...heheheh
    sabo jelah...pas pantang terus ok

    BalasPadam

komen jangan tak komen...