Sembang Lyana: Ogos 2011

23 Ogo 2011

Turun 4 Kg dalam masa 4 hari...!

As salam semua..

nak cite ni..untuk pengetahuan semua, yana sekarang dalam proses mengecilkan badan.. dan yana consume cinch shake ini...

dan alhamdulillah..kesannya amatttt memberangsangkan.... dalam masa 4 hari yana dah hilang 4kg berat badan...

mungkin ada yang anggap, biasa lah turun berat masa puasa ni...tapi tidak pada yana... yana TIDAK kehilangan berat badan langsung sepanjang berpuasa... tapi berat tu mantain je 73kg..! dan skrg sudah 69kg...!

TAK SABAR NAK TURUN KE ANGKA 5 pulak..!
doakan yana ye kawan2...

tapi bukan setakat cinch shake yang yana makan..ade lagi.....

kalo nak tau, leh PM di facebook atau SMS ke 0127470856 ok...


oh ya..cinch shake cuma berharga rm173(EM) (^_^)

Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma dan harga menarik? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

20 Ogo 2011

Jom cantik cara Ayu Raudhah

As salam semua..kali ni nak share pasal vivix....kalau cakap nak canti,,,sume orang nak cantik kan..kalau cakap nak sihat, semua orang pun nak sihat juga kan,... tapi camne nak cantik tapi sihat???

kali ni nak share rahsia kesihatan dan kecantikan pelakon Nur Kasih, AYU RAUDHAH adik Rozita Che Wan

ayu-raudhah-bertudung

cantik kan....!!!!

Ayu Raudhah, dalam salah satu tipsnya, mengambil minuman VIVIX daripada Shaklee sebagai suplemen harian beliau.

yoursupermom_vivix

Antara lain tips-tips yang diamalkan oleh Ayu Raudhah sendiri:

Tips kecantikan wajah
- Membersihkan dan menjaga muka dengan kerap
- menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah
- Menjalani rawatan muka dari produk2 yang dipercayai

Tips kesihatan rambut
- menggunakan daun bunga raya

Tips kesihatan tubuh badan

- menjaga pemakanan
- melakukan senaman (bangkit tubi 50 kali sebelum tidur)
- mengamalkan sirap
Shaklee (Vivix)

VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Walaubagaimanapun, pengambilan VIVIX adalah tidak dibenarkan untuk kanak-kanak, wanita hamil dan yang sedang menyusukan bayi.

Harga sebotol VIVIX ialah RM380. Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut tentang VIVIX dan membuat pesanan.


______________________________________
wow terujanya saya baca... rasa nak gi beli VIVIX sekarang gak.. (malangnye i sedang menyusukan anak sekarang..hehehehe)


Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

17 Ogo 2011

Cara hilangkan dan kurangkan kembung pada baby

As salam kawan2..lame tak menulis...

Hari ni nak share cara kurangkan kembung pada baby..ni yang aku buat untuk anak2 ...
cara hilangkan kembung baby
1. urutan: urutan yang selalu yana buat pada anak2 camni..
-sapu minyak pada perut dan seluruh kaki baby
-urut bentuk love pada perut baby
-urut belakang betis dan belakang peha baby gunakan ibu jari
-tekankan lutut baby pada perut baby..nanti baby akan kentut..
-insyaallah sgt berkesan

2. tuam: lepas mandi tuam baby ngan tuala yang dah dihangatkan kat seterika..hehehhe

3.pam: jika susu sgt banyak..kene pam dulu..sebab kalau deras sangat aliran susu, baby pun tercungap2 isap dan secara tak langsung angin pun akan masuk sekali..huhuhuuu.. atau... sila pegang cik B anda bentuk gunting k untuk slowkan aliran susu..

4. jangan lupa sendawakan baby ye...

sharing is caring...!


Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

9 Ogo 2011

Paras Gula Turun Selepas Mencuba Fiber (pesakit Diabetes)

Diabetes merupakan satu penyakit yang sebenarnya tidak boleh dipandang ringan..kerana bagi pengidap diabetes atau kencing manis, pada satu tahap tertentu sekiranya paras gula dalam badan mereka tidak terkawal, ia akan boleh menjejaskan semua organ dan sistem badan seperti kegagalan ginjal, mata, jantung, hati dan pelbagai lagi yang kadangkala boleh membawa maut. Sebab itulah diabetes digelar sebagai "Silent Killer" atau Pembunuh Senyap. Saya akan ceritakan dengan lebih lanjut tentang tanda-tanda dan risiko diabetes di entry selanjutnya yer.

Diabetes boleh dicegah dengan mengamalkan gaya hidup sihat:

  • Makan makanan berkhasiat dapat membantu mengawal tahap gula dalam darah, mengekalkan berat badan, mengawal paras kolesterol, mengurangkan tekanan darah tinggi dan mencegah penyakit jantung.
  • Senaman dapat memperbaiki kecergasan, membakar kalori. Oleh itu dapat mengurangkan lemak dalam badan dan mengawal berat badan anda. Senaman merendahkan kadar gula dalam darah dan membantu tubuh anda untuk menggunakan gula dalam darah dengan baik.
  • Kajian menunjukkan obesiti mempunyai hubungkait dengan diabetes. Kekalkan berat badan yang unggul.
Kebiasaannya diabetes lebih senang menyerang golongan yang berusia...namun kini golongan muda bahkan kanak-kanak juga ada yang mengidap diabetes disebabkan faktor pemakanan yang tidak sihat.

Sekiranya ada di kalangan ahli keluarga anda mahupun saudara mara atau rakan-rakan yang mengidap diabetes, anda bolehlah syorkan beberapa produk Shaklee yang boleh membantu mengurangkan tahap gula dalam darah pesakit. InsyaAllah!

Produk Shaklee yang disyorkan untuk pesakit diabetes:-
  1. Fiber Plan Unflavoured - serat semulajadi tanpa perisa. Untuk mengelakkan sembelit, menyerap semua gula yang berlebihan (pesakit diabetes), lemak dan kolesterol yang tidak diperlukan badan untuk disingkirkan melalui perkumuhan. Dapat mengurangkan risiko penyakit jantung.
  2. B-Complex - menukarkan gula berlebihan dalam badan kepada tenaga.
  3. Zinc - menggalakkan pengeluaran insulin serta membantu menyembuhkan luka.
  4. Vitamin C - diperlukan untuk proses penyembuhan luka. Luka lambat sembuh tanpa vitamin C.
  5. Vita-Lea - multivitamin dan multimineral bagi membekalkan keperluan vitamin dan mineral keperluan harian tubuh memandangkan pesakit diabetes perlu mengawal jumlah makanan harian.
  6. Performance Drink - membantu mengawal tahap glukosa dalam badan pada tahap normal dan seimbang seperti yang diperlukan oleh badan.


Sekiranya anda mempunyai bajet yang terhad, anda boleh dapatkan Pakej Mini Diabetes iaitu RM296 (WM) / RM316 (EM) seperti berikut:-
  • Set A (Vita-lea, B-Complex & Vitamin C) - RM75 [Fullpack: RM188]
  • Add-on 30 biji Zinc - RM10 [Fullpack: RM27]
  • Fiber Plan Unflavoured (1 canister) - RM145 (WM)/RM161 (EM)→ Tiada trial pack kerana ia serbuk!! Boleh tahan hingga 4-5 bulan.
  • Performace Drink (1 canister) - RM66 (WM)/RM70 (EM)→ Tiada trial pack kerana ia serbuk!! Boleh tahan hingga 2-3 bulan.
Namun sekiranya anda mempunyai bajet yang lebih, boleh dapatkan Set Penuh untuk Pakej Diabetes iaitu RM426 (WM) / RM446 (EM) yang lebih menjimatkan!!


Jadual makan vitamin :
1 biji sehari Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C & Zinc (selepas makan)
1/2 sudu teh sehari dicampurkan dalam sejug air atau minuman jus kegemaran.

Tak percaya?? Jom baca testimoni ibu Puan Intan (Pasir Gudang) yang bacaan gula dalam darah beliau turun hanya selepas 3 hari mengamalkan Fiber Plan Unflavoured.

"Mak dan ayah merupakan penghidap diabetes. Namun, paras gula dalam darah mak lebih tinggi berbanding ayah. Dah lama mak saya menghidap sakit ini, iaitu sejak hamil adik saya yang bongsu, berterusan hingga sekarang. Kedua-duanya bergantung kepada ubat. Bermakna ianya masih terkawal kerana masih mampu bergantung pada ubat dan belum lagi suntikan insulin. Mungkin berkat mak dan ayah menjaga pemakanan mereka sehari-hari. Ketika menjalani pemeriksaan bakal Haji, mak saya didapati paras kolesterol mak saya juga melebihi tahap yang sepatutnya. Mak telah dinasihati mengambil pula ubat mengawal kolesterol.

Namun saya terfikir, alangkah baiknya kalau mak dan ayah tidak bergantung lagi kepada ubat kencing manis itu atau paling tidak mengurangkan dosnya.

Akhirnya saya mengambil keputusan untuk membelikan ini sebagai bekalan untuk mak dan ayah.....
Performance Drink dan Fibre Plan Unflavoured dari Shaklee...


Minuman Fiber ini merupakan serbuk serat semulajadi yang tidak berperisa dan kaya dengan Vitamin C. Setiap hidangan Fiber Plan ini mengandungi 4 g serat larut air. Ianya juga dipercayai dapat mengawal kandungan gula dalam darah dan paras kolesterol serta dapat memperbaiki kesihatan jantung.

Sudah 3 hari mak dan ayah mengamalkan meminum Fiber ini setiap pagi sebelum mengambil sarapan. Hari ini, sepulangnya saya dari sekolah tadi, mak memberikan saya khabar gembira.

"Tadi mak check darah, gula mak turun 4.6!!! Selalunya paling rendah pun mak dapat 7 atau 8, tak pernah dapat sampai macam ni.... " beritahu mak yang nampak gembira sangat dengan paras gula dalam darahnya.
(Mak ayah saya memang ada kit pemeriksaan darah untuk diabetes. Jadi mereka boleh periksa kandungan gula sendiri secara teratur)

SubhanAllah!!!! Saya yang dengar macam nak melompat kesukaan. Alhamdulillah... setelah pelbagai petua, ubatan dan minuman yang mak ayah saya cuba.. akhirnya hari ini dia berjumpa dengan yang sesuai dengannya. Saya memang gembira. Apatah lagi nampaknya tiada kesan sampingan daripada minuman ini. Tenang sikit hati saya bila mengetahui minuman Fiber ini sesuai dengan kedua orang tua saya. Tidaklah saya susah hati mengenangkan keadaan kesihatan mak dan ayah di Mekah nanti.

Satu lagi minuman yang saya bekalkan untuk mak dan ayah saya adalah Shaklee Performance Drink khusus untuk membekalkan mereka tenaga dan mengelakkan dari dehidrasi sewaktu beribadah di Mekah kelak. Semoga mak dan ayah saya dapat melakukan ibadah Haji dengan lebih bertenaga dan sempurna tanpa sebarang halangan... insyaAllah..."

*kredit

Anda berminat dengan produk atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

8 Ogo 2011

Nuffnang Ads Water Pitcher Shaklee, portable, jimat dan memelihara alam sekitar


Kalau anda selalu berkursus atau bercuti, pasti anda akan menggunakan air paip di hotel dan dimasak untuk diminumkan. Mungkin juga anda akan membeli berbotol-botol mineral water untuk dijadikan air minuman. Tambah-tambah lagi yang nak bancuh susu anak. Malangnya, botol-botol air mineral ni akan menambah sisa buangan di muka bumi. Apa kata anda berubah kepada Get Clean Water Pitcher Shaklee. Jug berfilter yang portable ini sangat berbaloi. Harganya kurang dari RM400 berbanding beribu RM harga filter yang perlu di install di rumah malah ia boleh dibawa di mana-mana sahaja.

Semperna Raya yang bakal tiba ni, bagi yang mencari hadiah untuk ibu mahupun ibu mertua anda, Get Clean Water Pitcher Shaklee piihan yang bijak!!!




Keistimewaan WATER PITCHER Shaklee

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.


PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.


HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.


MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.


*kredit

Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

7 Ogo 2011

Cergas, bertenaga berpuasa dengan Mighty 3 Gems

Mighty 3 Gems adalah satu program kesihatan Shaklee, kini dalam pakej Ramadhan yang istimewa


Terbahagi kepada 3 produk asas untuk pembekalan vitamin, zat galian, tenaga dan pengekalan bendalir badan iaitu Mealshake (perasa French Vanilla), Energizing Soy Protein atau ESP (perasa Vanilla) dan Performance Drink atau PD (perasa oren). Ketiga-tiga produk ini berperanan membekalkan nutrien dan keperluan harian tubuh agar terus bertenaga dan cerdas.

Sesuai untuk mereka yang tidak sempat bersarapan, sebagai minuman untuk bersahur dan berbuka puasa. Kalau tak sempat sahur pun (kes terbangun tinggal 5 minit nak imsak/15 minit nak Subuh), Mighty 3 Gems ini insya-Allah memadai untuk anda menjalani kehidupan Ramadhan seperti biasa.

Dan berbuka puasa dengan Mighty 3 Gems memberi anda tenaga untuk menunaikan ibadah selanjutnya iaitu solat Maghrib, Isyak serta tarawikh dan ibadah2 lain seperti bertadarus.

Bagi ibu menyusu ia membantu ibu berpuasa sambil menyusukan anak.
*kredit

Dapatkannya dengan harga istimewa daripada Yana...

Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com
Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

5 Ogo 2011

Bulan Puasa susu mencurah-curah

As salam semua..

bulan lepas yana banyak mendapat SMS dan mesej di facebook..ramai ibu bertanya, macam mana nak pastikan susu ibu tak merundum semasa berpuasa nanti.. dan di bulan Ramadhan ini, masih banyak mesej-mesej yang yana terima, dari ibu2 yang mengalami masalah susu merundum, lemah dan tak bertenaga semasa berpuasa...

untuk itu yana suggestkan ibu2 mengambil set B+ESP +PD.. alhamdulillah feedback yang yana dapat sgt memberansangkan...
Link
mari kita baca testimoni dari seorang customer Shaklee GBS.. kredit to kak N

Sekadar perkongsian ringkas dan mudah2an memberi manfaat kepada semua ibu yang berpuasa.


Perasan tak apa yang beliau lakukan untuk membanyakkan susunya?


" Saya telah tambahkan sesi mengepam"


Apa yang beliau perolehi hasil kesungguhan beliau?

" Di bulan puasa ini saya amalkan ESP + PD + set B. Ya ALLAH! mencurah-curah susu. Menangis saya kerana kesabaran saya membuahkan hasil akhirnya. Alhamdulillah..."


Nak berjaya dalam penyusuan tidak semudah ABC...perlu kesungguhan, kesabaran dan sifat istiqamah. Maka ibu-ibu yang sedang berusaha , amiklah iktibar dan semangat puan ini. Mudah-mudahan usaha diberkati dan hasil diperolehi seperti yang dihajati. Amin.


Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

3 Ogo 2011

Kenapa Vitamin C Shaklee perlu dipatahkan dua jika anda demam atau selsema?





Shaklee Sustained Release Vita- C 500mg



Perasankah anda di botol vitamin C 500mg Shaklee tertulis perkataan Sustained released? bagi mereka yang membeli fullpack bleh g tgk botol vitamin c anda sekarang.. Ini bermaksud vitamin C Shaklee sebiji mengandungi 500mg vitamin C dan ianya dirembeskan secara perlahan-lahan dalam badan mengikut keperluan badan kita tadi. Ini sangat bagus kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi.

Namun apabila kita demam atau selsema, saya akan advise amik sebanyak dua biji vitamin C iaitu sebiji waktu pagi dan sebiji lagi waktu malam.. Selain itu, saya akan advise agar vitamin C itu dipatah dua sebelum ditelan..

Kena patah dua?Link

Ianya untuk memastikan vitamin C itu merembeskan kesemua vitamin C 500mg.. Ini kerana semasa kita sakit badan kita memerlukan vitamin C pada kadar yang lebih tinggi dari biasa. Maka saya harap agar lebih ramai yang sedat tentang kepentingan vitamin dalam kehidupan seharian..


*kredit to Salwa


Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com