Sembang Lyana: Oktober 2011

17 Okt 2011

Mengapa Vitamin Tidak Berkesan Pada anda...

as salam kawan2...
selama yana berbisnes shaklee ni macam2 yana jumpa... ada pengguna mengadu vitamin sebabkan anak kembung, vitamin sebabkan cirit birit...dan ada juga vitamin tak beri efek apa2 pada mereka.. tak berkesan seperti testimoni2 yang pernah yana postkan disini...

jadi kali ini yana postkan, kes study yang telah dijalankan oleh pengasas Trial Pack.. Kak N

KES SATU :

Selepas mengambil vitamin, mata mudah mengantuk dan badan letih.


Golongan ini adalah golongan yang KURANG MINUM AIR ATAS ALASAN MALAS KE TANDAS. Jika ini berlaku pada anda, better jangan amik supplement kerana pengambilan supplement memerlukan banyak air demi penyerapan yang baik oleh badan manusia. Jika pengambilan biasa bagi kita ialah 2 liter air..keadaan ini hanya sesuai jika kita tidak mengambil apa2 supplement. Namun bagi pengamal supplement, pengambilan air perlu banyak demi menyahtoksik dari badan serta melancarkan penyerapan nutrien oleh badan. Pengambilan air juga membantu meningkatkan keperluan oksigen oleh tubuh. Badan akan mudah letih kerana kepekatan darah dan jantung memerlukan banyak tenaga untuk mengepam.
Maka kesimpulannya: kes pertama ini ialah kerana kekurangan air yang kritikal.


KES KEDUA :

Pengambilan supplement membuatkan susu saya PEKAT tetapi kurang dari segi kuantiti.

Ini adalah kesan normal bagi mereka yang baru dengan supplement. Pengambilan supplement memerlukan pengambilan air yang sekata dan banyak. Seperti yang kita sedia maklum setiap badan adalah tidak sama.
Macam ibu sendiri....ibu suka makan vitamin sekaligus pada waktu malam after dinner. Tetapi sebelum tido ibu pastikan ibu minum 2 liter. Alhamdulillah nampak gaya Addin dan Nasa pun dah ikut jejak ibu sebelum tido minum air kosong sebanyak boleh....hehehehe.

Ada orang yang makan sekaligus pada waktu pagi bersamaan dengan 5 biji contohnya. Si ibu ini akan mendapati susunya pada perahan jam 10am dan 1pm adalah pekat dan sedikit in term of kuantiti. Namun kuantiti susu perahannya akan back to normal selepas jam 5 pm dan perahan berikutnya.

Mengapa ianya terjadi?
Ini kerana kepekatan darah adalah dikemuncak antara waktu jam 10 pagi sehingga jam 2pm. Mungkin waktu ini si ibu kurang minum air....namun selepas jam 2 pm si ibu mula minum semula pada kadar yang lebih seimbang.

Bagaimana nak mengatasi masalah ini?
Jika kalian adalah ibu yang mempunyai masalah dalam kes KEDUA ini apa yang boleh ibu sarankan ialah:
Selepas makan pagi, amik mana-mana 2 jenis vitamin dalam set B. Manakala bakinya diambil selepas makan tengahari....ini akan membantu keseimbangan air di dalam badan dan dapat mengurangkan kepekatan darah yang tertumpu pada sesetengah masa.

Memang jika ada yang bertanya, pada waktu bilakah terbaik untuk mengambil vitamin, ibu akan menjawab ibu mengambil waktu malam kerana sel badan akan rejuvenate sewaktu kita sedang tidur namun ibu sentiasa memastikan pengambilan air adalah sekurang2nya 2 liter sebelum ibu tidur. Sehingga kini sudah menjadi amalan bagi ibu walau tidak menyusu lagi. alhamdulillah.


KES KETIGA :

Tiada perubahan langsung

Setiap apa yang terjadi mesti ada sebab dan musabab namun berapa ramai antara kita yang melakukan MUHASABAH atas segala yang terjadi dalam kehidupan sehariannya?

Ada satu kes yang ibu study...si ibu ini tidak mendapat apa2 manfaat langsung dari pengambilan vitamin.

Setelah ditanya dan diselidiki...si ibu ini adalah golongan peminum kopi yang tegar. Sehari mesti minum 3 cawan kopi kerana padanya kopi membantu diirinya menjadi cergas dan kurang mengantuk. TANPA disedarinya pengambilan kopi itulah yang memusnahkan vitamin yang sedia ada dalam badannya. Maka pengambilan supplement tidak akan memberi impak apa2 ke atas dirinya kerana vitamin banyak musnah disebabkan pengambilan kafein tadi.

Tidak kurang juga si ibu yang tidak mendapat manfaat kebaikan vitamin kerana tiada sikap istiqamah dan sabar. Sedangkan inilah yang dituntut dalam agama untuk berjaya dunia dan akhirat. Disiplin sangat penting dalam menjayakan istiqamah

oh sebelum yana terlupa..dapatkan cawan 5in1 yang comel dan colorful ini...untuk setiap order trial pack atau full pack bulan ini...



Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

8 Okt 2011

Kerap Sakit, Demam,Selsema...Tambah imuniti dan antibodi anda dengan perisai semulajadi

As salam kawan2..

Kat JB ni dah start musim hujan.. rasanya di negeri lain pun sama kan... dan biasa lah..musim2 hujan ni.. senang lah selsema..demam.. kan... kalau yang badan memang tak tahan, kerap dan cepat sangat selesema dan demam, mesti dah risau dah..*cam i gak..kekeke

jadi nak buat ape?

jom tingkatkan uminiti badan kita dengan NUTRIFERON...


Apa itu sistem imun?

Fungsi utama sistem imun adalah untuk melindungi tubuh daripada jangkitan dan pembiakkan penyakit.Tubuh kita sering diancam dengan tekanan,kekurangan nutrisi,pencemaran dan radikal bebas yang memberi kesan kepada fungsi sistem imun.Sokongan dan peningkatan sistem imun merupakan langkah terpenting bagi mencapai kesihatan optimum.

Apa fungsi nutriferon ni?

*kredit

Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*

Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

Apa itu interferon?

Interferon: A naturally occurring substance that interferes with the ability of viruses to reproduce. Interferon also boosts the immune system.

Jadi, siapakah yang memerlukan NutriFeron ini?

  • Mereka yang ingin kekal sihat.
  • Mereka yang mempunyai masalah kesihatan
  • Individu yang selalu stress
  • Ibu yang menyusukan anaknya
  • Individu yang mengamalkan makanan yang tidak seimbang dan kehidupan yang hectic
  • Mereka yang banyak travelling and always on the move
Jadi, kalau anda rasa anda salah seorang seperti di atas... dan anda perlukan perlindungan semulajadi...sila hubungi yana untuk konsultasi percuma atau untuk order di 0127470856 atau email ke lyana_um@yahoo.com atau PM di facebook :)

Sediakan payung sebelum hujan ya...!!!

owh sebelum yana terlupa.... PROMOSI BULAN OKTOBER INI ialah...
1. Nutriferon RM145 free shipping

2. Trial Pack Nutriferon[ 10 sachet] RM60 . Normal Price trial nutriferon is RM70
ok..akhir sekali...jom baca apa kata mereka yang telah mencuba Nutriferon

en.Adam, suami terchenta..
"badan abang rasa segar sikit lepas makan nutriferon..pagi tadi demam panas sgt"
Salwa, jb
"pada mana yg blum try nutriferon harus try.. salwa amik dulu atas nasihat kak Hadhatina Mkb dulu bl salwa ngadu anak salwa asyik demam jek.. alhamdulillah lepas amalkan nutriferon seminggu sekali anak salwa jarang demam.. kalau demam pun hanya amik masa jap jek utk hilang panas bdn tue.. kalau rasa bdn anak mcm xsedap, salwa akan cepat² amik nutriferon then df dia.. itu cara salwa.. utk suami plak, dulu dia suka sgt amik panadol.. tp sejak kenal nutriferon salwa suh dia gantikan panadol tue ngan nurtiferon.. suami pun suka.. mmg nutriferon tue perisai di rumah kami.. hehehehe"
Teman Kak N
"Lumrah manusia biasa, andai bagus jika dapat cepat recover dari sakit yang dihidapi. Maka saya mengesyorkan beliau mengambil nutriferon. Mengapa sedemikian? Ini kerana nutriferon adalah berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Setelah beliau mengambil 3 sachet nutriferon, kudis kakinya yang berair terus kering dengan sangat cepat. Beliau sangat gembira dan menelefon saya semalam untuk memaklumkan perkara ini. "
Kak N sendri :)
"Ibu sendiri hanya akan mengambil ini apabila ibu rasakan badan ibu terlalu imun dengan vitamin C dimana pengambilan Vitamin C tidak memberi kesan seperti yang ibu harapkan sebagai contoh dimana ibu , abah dan Addin dan Nasa mendapat conjunctivitis. Ibu mengamalkan pengambilan nutriferon agar ianya ada di dalam susuibu dan agar Nasa mendapat manfaatnya supaya cepat recover. Alhamdulillah berhasil.Baru2 ini seorang customer ibu , seorang guru di salah sebuah sekolah di Kuala Lumpur... cikgu Nani. Beliau mengadu dengan ibu bahawa anaknya telah mendapat selsema dan berlarutan melebihi seminggu iaitu 9-10 hari . Ibu mana yang tidak risau apabila anaknya sakit dan lambat beransur baik? Maka oleh kerana pengambilan 2 biji vitamin C sehari tidak memberi kesan ke atas anaknya maka ibu menyarankan cikgu Nani mengambil Nutriferon as "immune boster". Alhamdulillah setelah mengambil 2 peket , selsema anaknya reda"
Baca lagi tentang nutriferon di SINI

Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

7 Okt 2011

Shaklee Trial Pack & Full Pack Cash-On-Delivery (COD) berdekatan anda..

Sekarang ni dah takyah risau dah mana nak cari Euphoria Trial Pack.

..normal mode of delivery adalah melalui Pos Laju atau GDex

.tetapi jika anda ingin COD .(Cash on Delivery)....anda boleh pick up sendiri dari saya atau anak2 buah saya ni....anda juga boleh dapatkan supplemen Full Pack dari stok di rumah kami..(depends on supplemen yang glemer lah yer)

INI YANA


Yana/ Lyana/ Mely
HandPhone: 012-7470856
COD Area: Tebrau, JB, Ulu Tiram, Plentong

_________________________________________________________________________________

Shaklee di Senawang

HandPhone: 0133176763
COD Area:Senawang, Seremban

__________________________________________________________________________________

Shaklee di Serdang

Noor Haniziah/ Hani
HandPhone: 019-3960522
COD: Serdang
___________________________________________________________________

Shaklee di Jitra


Atika/ Ika
HandPhone: 012-4282856/010-6022271
COD: Jitra

____________________________________________


NEXT
.
.
.
Ini mungkin anda...

.Ada sesiapa nak join?
nak dptkan side income?
Nak merasai nikmat kesihatan seiring dgn menjana pendapatan seisi rumah mencecah 5 angka?..
__________________________________________________

Apa2 pun nak senang bukan mudah. Umpama membina rumah, menanam pokok.. Semuanya memerlukan masa kesabaran dan minat.. InsyaAllah apa yang anda impikan, mulakan dari sekarang,...bayangkan diminda anda kerana dgn kuasa minda, tiada yang mustahil, InsyaAllah....
Utk cerita lanjut, sila email atau hubungi saya di 012-7470856.Latihan dan bimbingan disediakan melalui emel,phone call... (takyah susah2 dtg meeting) .. dan untuk yang berada di Indonesia...tunggu kedatangan Shaklee yang bakal menggegarkan Indonesia.... dan.. (banyaknya dan ....). dan bg yg diluar negara .. boleh kirim kat saudara/kawan2 atau as usual...saya akan menggunakan khidmat saudara2 PosLaju....

3 Okt 2011

Suami terkejut... salad layu kembang kembali dan rangup dimakan....

As salam.. kali ni yana nak share satu testimoni dari ibu yang sgt berpuas hati dengan Basic H...testimoni ini diambil dr group tertutup kami.. SHaklee GBS :)


Selama ni sy hanya membaca komen² dan bahan bacaan dr blog kak Cery MamaFaiz dan jga group SHAKLEE GBS ttg Basic H..arini sy plak yg memberi testimonial..smlm sy rendam salad yg dh layu dgn bbrp titik basic H, selang bbrp minit salad tu dh kembang dan rangup dimakan..mmg terkejut..suami smpi tnya brp hrg Basic H tu..huhuhu..kwn² yg blm ade Basic H blh lah bli lps ni..byk kegunaannya..TQ kak cery... ;)- norhana masron
haaa.... jom buktikan sendiri....
BASIC H.. 1001 kegunaan... RM 47 termasuk pos..berbaloi2....
Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com