My 4th Pregnancy Journey.. 28week sudah... | Sembang Lyana

19 Apr 2012

My 4th Pregnancy Journey.. 28week sudah...

As salam semua.. lama kan yana tak menulis tentang diri sendiri.. kali ni i nak coretkan tentang diri i pulak :)

Untuk pengetahuan rakan-rakan diluar sana... yana sedang mengandungkan anak ke 4 sekarang ni (kalau anda memang mengikuti blog yana dari dulu..mesti tau kan daku ni memang xpress skit..heheh)...hoyeahh.. daku sudah 28week... sudah memasuki trimester ke 3..

oh dah pregnacy kali ni agak spesel skit dan agak mengujakan berbanding sebelum2 ni...

1. sebab kami suami isteri dah ade 2 girls dan 1boy.. jadi kali ni memang tak kisah lah girl atau boy... instinct kate girl.. tapi dlm hari masih mengharap dpt boy..buat peneman aidil..hehhehe..kalau tak dak aidil ni sebuk kacau kakak2 die main masak2...kkekeke

2. pregnancy kali ni..yana memang tak amik supplement doktor langsung...sebabnya..kini yana kan pengedar shaklee.. so makan shaklee jelah kan.. yg yana amalkan sekarang ialan supplemnt2 asas (vitalea, b complex, vit c).. ostematrix (kalsium-sbb yana kan memang tak minum susu langsung)... ESP (protein..utk pembentukan kolagen..utk beri rasa kenyang lebih lama, beri tenaga, pembentukan otot baby dan menguatkan otot rahim :) ) dan Omega Guard juga.. (sbb yana kan ade athma..so alhamdulillah pas makan omega, tidur lagi lena.. takde r sesak2 napas..selain tu baik gak utk otak baby..mengadungi omega-3, dha dan epa).. kalo korang nak try set ni leh SMS yana ek di 012-7470856... (OPS.. terpromote lak.. :p )

3.yana plan ni anak last.. atau 2nd last kot.. so cam tak sabo lah nak cepat2 pencen.. nak jaga anak. jage body.. jaga suami lak..kekekekkee....

4. tak sabo nak KURUS..muehehehe... sbbnye daku sangat positif boleh kurus dengan bantuan lecithin, alfalfa dan ESP.. kali ni nak amalkan set berpantang shaklee.. sbb kalau makan jamu KOMPOM aku tak abis..huhu..membazir kan...

5. tak sabo nak tgk reaksi ainul, ayra dan aidil bila adik mereka dah keluar..hehehehainul skrg dah 4 tahun.. ayra 2 tahun ++... aidil lak 1 tahun ++.. dorang sgtt suke baby tau.. kalau nampak baby kat mana2 memang dorang sgt suke.. xcited sgt nk pegang perut ibu.. nak tgk video baby dalam tenet..macam2...hehehe.. tu yg ibu nye rase tak sabo tu..kekeke...

6. oh tak terlepas juga cabaran semasa mengandung.. mayb sbb anak pun ramai dah.. kecik2 lak tu.. so yana agak penat lah.. di tambah pulak sbb mengalami athma.. seb baik lah ade omega.. jadi kurang lah sikit keke attack..dan memang terus terang yana katakan..ostematrix sgtttt membantu.. bangun pagi badan tak sakit2..tak letih sangat..ESP juga membantu banyak.. walaupun kurang makan sbb tak selera dll... seb baik ade ESP leh kasi rasa kenyang lebih lama... berat yana tak r naik banyak.. setakat ni baru naik 2-3kg.. walaupun perut makin membesar..hehehe

best kan peknen u olls.. bila kita rasa baby lam perut bergerak-gerak..tendang2.. even cam yana ni anak ke 4 pun still teruja tau..! hehehehhehe..sesape yg lom peknan tu sabo k.. meh jumpe i.. kite leh gesel2 perut...hehehehhehehe

ok takat tu dulu yana nak cite..leh kali kite sambung k.. doakan yana selamat mengharungi beberapa minggu lagi ni :).. oh due date yana ialah 17julai2012.. tapi cam biase r anak2 sebelum ni keluar awal 2-3minggu.. so yana bajet2 akan bersalin akhir jun atau awal julai.. :)

ok daa.... cau cin cau.. as salam...


Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

7 ulasan:

  1. Melly.....moga ko mudah melahirkan...insyaallah

    BalasPadam
  2. suke bc..rasa mcm kamu bercirite dpn2..by d way i hope ur baby kuar on july 3rd...heeee..take care!!

    BalasPadam
  3. mal,jom la gesel2 perut.heheeh....

    BalasPadam
  4. Salam...lyana...lama x dgr cite lyana..congrats ye..:)

    BalasPadam
  5. thanks yan

    nad..hehehe.. insyallah..

    nomie.. jom...!

    kak ana.. haa tu r.. sebok dok pomot shaklee lupe lak nak cite pasal diri sendiri..kekekekke

    BalasPadam
  6. Tahniah yana..nampak gaya macam setahun sorang je..hehe..anyway itu nama rezeki dr Allah..alhamdulillah.moga dapat jadi ibu yang terbaik untuk anak2 yana nnti..amin..

    BalasPadam
  7. tahniah laling..moha selamat melahirkan dan selamat semuanya..baca post ko, rasa mmg teringin nak ade baby lg..ekekee..mudah2an ek..Allah perancang plg terbaik..DIA mengetahui bila masa yg terbaik nnti..and..yana, u go girl!!supermom tu..moga sentiasa dipermudahkan k :)

    BalasPadam

komen jangan tak komen...