Pengalaman melahirkan Aina Mariam | Sembang Lyana

10 Jul 2012

Pengalaman melahirkan Aina Mariam

AINA MARIAM BT LIMAN @ MUHAMAD AIMAN ADAM

As salam semua.. hhhehehe.. i dah meletop..! alhamdulillah... legaaaa banget...
Aina dan ibu
Aina dan ayah
Aina Mariam
9/7/12
1.33 pagi
2.47kg
HSI,JB
ok nak cite pengalaman bersalin dak kecik ni..
8/7/12
8-9 malam- dah rasa cam contraction.. tapi tak kuat pun.. kompius jap ni braxton hick ke ape.. sebab 3/7/12 dah pi hospital.. tapi jalan tak bukak gak. main2 jek..
9.30malam- sms en adam.. bgtau rasa cam nak banak kot..kebetulan hari ni yana hantar en adam pi keje. sbb nak pakai kete.. so nak kene amik en adam kat tempat kerja lah dulu.. so siapkan anak2.. nak hantar pi umah mak usu, tumpangkan jap sementara nak pi hospital..
10.00 malam- drive pi bukit indah.. amik en adam.. pastu balik umah jap sbb beg duit, ic, lesen tertinggal.. hahah kalut kan.. pastu pi makan char kuew tiaw spesel kat taman daya.. sedapp woo... mase nak banak aidil dulu pun pi makan situ gak..hahaa
12.00 malam.. bertolak ke hospital..HSI je pun.. dekat banget.. sampai hospital doc cek dah bukak 4cm.. masa ni masih 5-6minit contraction..lama nak tunggu turun nak masuk LR.. LR penuh..hahaha.. so yana pun dok jalan2 jelah dlm bilik saringan tu...
9/7/12
1.00 pagi- ditolak ke dlm LR. dapat lak staff nurse yang berpengalaman.. dok borak2 berdua lah kami,.pastu doktor masuk.. memang rezeki yana dapat doktor perempuan setiap kali bersalin.. doktor muda.. lembut jek..
1.20 pagi.. contraction makin kerap. 3 minit sekali. en somi tak masuk lagi.. mintak nurs panggilkan abang,. doc cek dah bukak 8-9cm.. so doc pun pecahkan air ketuban... bila pas pecahkan tu terus rasa gesaan tu makin kuat.. rupa2nya baby nak kuar sekali.. hhaha.. so staff nurse dan doc guide so tarik napas lah.. so push lah.. hihi.. ku mendengar arahan jek...
1.33 pagi.. lahirlah budak kecik ni.. AINA MARIAM... owh lupa lak. en somi tak sempat nak tgk yana bersalin kali ni... hahahah.. sbb lambat sgt masuk.. cari nama i dlm LR tak jumpe... misi tak update lagi...masuk2 jek, AINA dah ade atas dada ibu.. :D
Alhamdulilah. pengalaman melahirkan kali ke -4 ni palinggg senang... syukur sangat2.. terima kasih apda en somi yang selalu kasi support.. dan pada kawan2 yang mendoakan.. dan customer2 SHAKLEE yana yang sabarr menanti :D
BABY SHAKLEE dah lahir... now nak berpantang dengan SHAKLEE pula... masuk je wad.. trus telan OSTEMATRIX.. memang segar dan tak sakit2 badan bila bangun pagi tu.. bestttt...hari ni dah start makan SET C..
ok kawan2 tu je yana leh cite.. takde idea lak.. hahaa.. untuk daptkan supplement untuk ibu MENGANDUNG, BERPANTANG seperti yang yana amalkan, leh PM yana di facebook atau SMS di 012-7470856

10 ulasan:

  1. Alhamdullilah...senangnye kau branak. kejap je sakitnye kan? :)

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah yana..nnt leh follow kite lak bace kesahku...hihihhi

    BalasPadam
  3. Alhamdulilah, tahniah mely dah selamat bersalin. comel aina mariam..geram tgk tau. apapun selamat berpantang ye mely.

    BalasPadam
  4. tahniah yana
    huhuh anak dara 3 org cayalah

    BalasPadam
  5. Tahniah yana...bestnya cepat dpt bersalin...comelnya bby aina

    BalasPadam
  6. Tahniah Yana. Selamat berpantang ok. Kalo akk nak sambung ke 4 akk pasti cari Yana lagi hehehe

    BalasPadam
  7. alahamdulillah senang nya ko banak yana

    BalasPadam
  8. Salam yana.. alhamdullilah dah dapat yg no.4 yerk.. comeiii baby yana.. yana memang senng bersalin kan. Masa aidil pun rasanya pun sama kan.. tahniah...

    BalasPadam

komen jangan tak komen...