Sembang Lyana: Jun 2012

11 Jun 2012

Semua nak cantik..gebus..anjal.. sebelum raya kan..kan...

Haaa.... sape nak CANTIK... GEBUS.. ANJAL sebelum RAYA Aidilfitri nanti? angkat tangan...! (ceh macam i leh nampak..heheh)

tahukah anda.. bulan ni ade PROMO VITAMIN E.. ?

selalu kita jumpe produk kecantikan yang claim mengandungi vitamin E kan.dalam shampoo lah.. dalam lipstick lah.. dalam pencuci muka lah.. dlm krim malam lah.. tapi inginkah anda jika diberi pilihan untuk mendapatkan PURE vitamin E..?

MESTI LAH NAK KAN...KAN... (i tau sbb i pun nak..heheh)

dan kami ada apa yang anda inginkan itu...

SHAKLEE VITA E COMPLEX


Kenapa Vitamin E shaklee berbeza dengan Vitamin E yang lain dipasaran?

-Vitamin E shaklee adalah dari sumber semulajadi (tumbuhan).. wujud dalam bentuk d-alpha-tocopherol (bukan sintetik ok..)
-dilengkapi dengan selenium untuk meningkatkan penyerapan vitamin E
-mengandungi 400IU.cukup untuk keperluan harian..

Kenapa nak amik vitamin E?

-untuk kulit CANTIK of cos...hehehe
-ia juga bersifat anti radang.. so. agak2 kalau ade jerawat kat muka tu.. pecahkan dan sapu kat muka sebelum tido.. esok pagi sure JERAWAT KECUT...
-antioksidan yang tinggi... meneutralkan radikal bebas..jadi sangggggaaaat sesuai untuk AWET MUDA..
-ia juga dapat menganjalkan kulit.. mengurangkan PARUT
-vitamin E juga mengurangkan risiko Alzheimer.. (nyanyuk)
-merendahkan kadar KOLESTROL
-mengurangkan risiko KANSER
-vitamin "cinta" untuk hubungan suami isteri.. aaawwww... (so suami2 pun leh makan ok..).. ehem..ehem.. cer baca ni...


Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya. Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik. Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bert...in menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan


hehehee.. best kan...

ok2.. nak cantik lagi...? leh amalkan ESP(Energizing Soy Protein) juga... waaallla...



KENAPA ESP???-sebab ESP tu sumber protein..
-protein ialah asas pembentukan sel...dan penting utnuk pembaharuan sel..
-kulit pun akan GEBUS.. dan lebih anjal.. kenapa.. sebab protein perlu untuk pembinaan OTOT..
-bukan setakat kulit.. payudara dan punggung pun leh anjal tau.. awww...hehehe...
-plus.. ia mengeyangkan..mengawal selera makan juga..dan boost energy..!

JOM CANTIK....dapatkan Vit E dan ESP..

Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

4 Jun 2012

PENYUSUAN SUSU IBU-masalah dan cara ibu atasi..

As salam semua..

Seringkali ibu-ibu menghadapi masalah penyusuan selepas melahirkan baby..terutama sekali jika melahirkan anak pertama. Pasti anda pernah berhadapan dengan situasi nipple luka dan berdarah, baby takmau hisap susu ibu, baby terbiasa dengan botol susu, baby sukar latch ke areola, susu sangat sedikit, baby terus menangis selepas menyusu dll..

Tahukah anda.. bukan anda seorang yang bermasalah seperti ini. Ramai ibu2 diluar sana mengalaminya termasuk lah yana… :) Ya.. yana pun pernah alamai situasi diatas.. Tahukah anda selepas melahirkan Aidil, Aidil sangatlah sukar untuk latch.. yana mengambil masa ½ jam hanya untuk nak pujuk si kecil menyusu sahaja.. tapi disebabkan telah setkan azam untuk menyusukan.. jadi ku sabarkan didi.. (sambil nangis2..hahah)

Masalah paling kerap bagi ibu2 menyusukan ialah kekurangan susu ibu dan baby tak kenyang selepas menyusu. Tahukah anda, sebagai ibu menyusukan bayi, anda juga perlu menjaga pemakanan anda.. minuman berkafein seperti kopi dan teh bersifat deuretik. Ia merangsang pengeluaran air dari badan melalui air kencing, sedangkan anda sebagai ibu menyusu perlukan air untuk PENGHASILAN SUSU IBU..sesetengah makanan juga boleh menyebabkan ANGIN… pada ibu juga pada baby.. masalah angin pada baby lah yang menyebabkan baby meragam, kolik dan enggan menyusu.. jadi ibu.. sila perhatikan pemakanan harian anda ok.. oh lupa.. apepun.. janji anda makan dengan HAPPY.. isnyaallah susu akan terhasil dengan meriah.. :D

Satu lagi masalah yang sering yana lihat pada ibu-ibu menyusu ialah masalah letih dan sakit badan. Ibu menyusukan baby samada posisi duduk atau mengiring kadangkala meletihkan..lagi2 kalau ibu tiada bantal sokongan seperti nursing pillow, dan perlu pula menyusukan baby yang tak mau tido sepanjang malam. Hehehe.. sila bayangkan….

Kerana itu, kami telah menyediakan set-set penyusuan untuk ibu-ibu menyusukan baby.. tujuan dan matlamat set-set penyusuan bukan sahaja untuk menambah susu ibu sahaja.. tetapi membekalkan nutrisi yang mencukupi kepada ibu dan secara tak langsung kepada baby.. untuk apa? Supaya ibu TAK LETIH..TAK SAKIT2 BADAN..sentiasa BERTENAGA.. cergas dan sentiasa ceria… jadi.. ibu dapat menyusukan bayi dengan mudah dan susu ibu pun akan terhasil dengan LANCAR…!

Untuk ibu-ibu di luar sana… yana sangat2 berharap, walau apa pun yang anda makan untuk menambah susu, please selalu berpegang pada konsep penyusuan iaitu DEMAND and SUPPLY.. bila ada PERMINTAAN (DEMAND) terhadap susu (samada daripada baby atau sesi pengepaman) maka akan terhasillah SUSU IBU (SUPPLY) jadi apa yang perlu ibu lakukan? Ibu perlu PAM DENGAN KERAP DAN KONSISTEN… dan jika tak mampu untuk pam dengan konsisten (akibat kekangan kerja) sila buat POWERPUMPING ok.. jangan lupa juga selalu berdoa supaya Allah murahkan rezeki baby anda dan lancarkan penghasilan susu anda.. amalkan juga zikir2 k…

Ok untuk ibu2 sekalian.. jika anda berminat untuk mendapatkan supplement2 untuk menjayakan penyusuan susu ibu, anda boleh hubungi yana samada di facebook yana atau SMS terus pada yana di 012-7470856.. .insyallah anda akan diberi bimbingan dan konsultasi berterusan daripada yana...