Sembang Lyana: Ogos 2012

28 Ogo 2012

Joint Health Tablet.. untuk kesihatan sendi anda..!

As salam semua.. minggu lepas yana dah share kan tentang Shaklee Collagen Powde yang disiarkan di dalam majalan i-Sihat kan,. so hari ni yana nak share kan tentang satu lagi artikel tentang satu lagi produk baru daripada shaklee iaitu Advanced Joint Health Tablet..

untuk anda di luar sana.. tidak salah kita mulakan penjagaan sendi yang sihat sejak dr awal lagi. sebab berdasarkan pengalaman yana.. pakcik2 saudara yana ramai yang mengalami masalah sendi terutama pada lutut.. dah sgtt lah susah nak membuat kerja. even nak solat pun susah kan.. sebab tu.. selain senaman yang teratur.. makanan yang tepat juga boleh membantu..jom kita baca tentang kebaikan JHT ni..
berminat.. sila hubungu yana di
Fb : lyana Shaklee
Shaklee independent distributor
ID: 852711
SMS|Whatsapp: 012-7470856
lyana-adam.blogspot.com

24 Ogo 2012

Shaklee Collagen Powder

As salam semua.. pas raya ni ramai yang tercari2 produk untuk cantik pula.. ha ni yana perkenalkan sekali lagi produk baru Shaklee.. Collagen Powder.. collagen terbaik daripada Shaklee.. yang dihasilkan daripada sisik IKAN MERAH.. dan yang penting ia HALAL..

jom kita layan.. artikel tentang SCP di dalam majalah i-sihat..
ok2.. untuk mendapatkan product ini.. anda boleh hubungi yana k
fb: Lyana Shaklee
ID: 852711
SMS|WhatsApp: 012-7470856
email: lyana_um@yahoo.com

6 Ogo 2012

Anak kembung perut? Jom amalkan URUTAN ini..

 As salam kawan2 semua..

Post kali ini yana dedikasi untuk semua ibu2 diluar sana.. ok hari ni yana nak share kan satu kaedah urutan yang insyaallah dapat membantu melegakan kembung perut bayi anda... urutan ni memang yana amalkan untuk anak2 yana.. (paling efektif di apply semasa dm pantang). yana pun terlupa mana yana belajar kaedah urutan ni.. tapi memang pernah terbaca pasal ni dulu..hhiihh

apapun.. bagi ibu2 yang menyusukan bayi.. sila jaga pemakanan anda ok.. makanan ber"angin" boleh menyebabkan kembung perut pada bayi.. dan sesetengah makan yang sesuai untuk orang lain, mungkin tak sesuai untuk kita.. (kang tak pasal2 "berhangennn" jek...haha) cth cam kentang... ubi2.. dan sesetengah sayuran..

baiklah.. dibawah ini yana tuliskan kaedah urutan berserta gambar.. maaplah ye kualiti gambar tak memuaskan sbb amik pakai webcam.. hahaa..

 1. sila sapu minyak pada perut, paha, betis dan tapak kaki bayi anda.
*ops.. seksi pulak cik model..sbb tu pandang sebelah sana.. segannn u... see aina dan mok skit kan.. berat dah naik skit..

2. Urut bahagian perut baby anda.. bentuk love... dan L terbalik.. (alaa cam urutan baby johnson)




3. Jangan lupa urut jari dan tapak kaki yang comel itu.

4. sila urut belakang paha bayi anda.. gunakan ibu jari untuk mengurut bahagian belakang paha..(perhatikan..ibu jari yana pada beakang paha aina).. bahagian depan tu cam biasa lah pakai jari2 yang lain..hehe

5. Ulang langkah yang sama pada betis bayi.

6. Setelah selesai sesi urutan tu sume.. ni lah pasrt yang paling penting dalam kaedah ni. senang jek.. rapatkan LUTUT bayi ke perutnya. (kat bahagian bawah perut k).. nanti baby anda anda tott..tot... (membuang angin..hhehhe).. bestt wooo. rasa cam syiok je dengan baby kentut.. cam berjaya mengeluarkan sume angin2 tu..hahaha



ok sila amalkan urutan ibu setiap kali selapas mandi.. atau semasa bayi meragam atau masuk angin k :) insyallah bayi anda akan lebih lega selepas itu.. dan tidur dengan lena. (oh lupa nak habaq,. pakai lah minyak apa2 je.. dlm gambar di atas yana pakai minyak bayini mestika)

selamat mencuba..!

*jika anda rasa entry ini bermanfaat.. sila share :)

ops...lupa pula... untuk ibu2 atau ayah2 yang selalu kembung perut.. boleh lah amalkan PEPPERMINT GINGER dan GARLIC.. kasi keluar angin kus2..hehhehe
boleh dapatkannya di SINI


Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

3 Ogo 2012

Vitamin untuk cantik ????

As salam dan selamat pagi semua..
Hari ni adalah hari ke 24 yana berpantang. Aina Mariam pun dan semakin semangat badannya.. 9 hb ni dah nak pi klinik untuk check up sebulan :D

Oh sepanjang bulan july yang lepas yana banyak menerima panggilan, SMS dan mesej berkenaan supplement untuk cantik.. terutamanya untuk menghilangkan parut.. heheh nak dekat raya ni kan.. jadi ramai lah yang tercari2 cara nak cantik.. Jadi hari ni yana nak tepek satu testimoni dari seorang pengguna yang telah mendapat kesan yang dikehendaki :D

haha.. gambar di atas sekadar untuk anda cuci mata aje ye..  nak cantik? kene cuba sendiri ..hihiih

apepun.. mari kita tambahkan ilmu sebelum mencuba apa2 produk k

Kolagen adalah sejenis protein yang menghubungkan dan menyokong tisu badan yang lain seperti kulit, otot, tendon, tulang, urat, organ dalaman serta terdapat dalam gigi. Secara semulajadi, ia memerangkap kelembapan dan kekelatan badan.Kolagen bersama-sama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal.Kulit menjadi berkedut. Salah satu fungsi kolagen adalah merawat luka pada kulit. Ia merangsang platelet darah agar cepat membeku dan membentuk selapisan bagi melindungi luka.Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Vitamin C dan E Untuk Pembentukan Kolagen

Bahan2 semulajadi yang mengandungi vitamin E dan C amat baik untuk kulit.Ia berfungsi didalam pembentukan kolagen.Kolagen menghasilkan protein untuk proses pembaharuan kulit.Vitamin C dan E juga ialah sebagai bahan antioksidan yang melindungi daripada radikal bebas dan melawan oksida yang menyebabkan penuaan.Vitamin C diperolehi melalui buah-buahan seperti lemon,kiwi,jambu,mangga dan betik.Vitamin E pula diperolehi daripada kekacang dan aprikot amnya..


KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN
memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
memelihara kelembapan kulit
menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
menguatkan otot dan tulang
membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
memelihara kelenturan sendi
mengurangkan keradangan(inflammation)
memberi tenaga
membantu pola tidur
memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf


Haa.. ape lagi.. moh le dapatkan Vit c dan Vit e dari sumber makanan atau supplement..

 .Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com

1 Ogo 2012

Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder : Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Ianya merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprieari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak dari sisik ikan merah.

7 Bahan Utamanya :

  • Ekstrak biji benih Camellia, 
  • Japonica, 
  • ekstrak Pfaffia, 
  • kolagen ikan, 
  • ekstrak kerang-kerangan, 
  • lactobacillus acidophilus, vitamin C dan Vitamin B
Keistimewaannya :
  • Kolagen bermolekul yang sangat ringan, kira-kira 1000 Dalton*
  • mudah diserap oleh badan 
  • membantu peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan
  • gabungan 7 bahan utama utk menigkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
Kesan dan Faedah mengambil Kolagen
  • anti penuaan - mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yg kelihatan
  • menghidratkan - melembapkan kulit bagii mengurangkan rasa kering dan terkupas pada muka
  • mengembalikan keanjalan kulit - meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
  • melicinkan - meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
  • menyubur - menggalakkan kuku yang kuat, rambut yng tebal dan bersinar
  • mencerah - mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
  • mengegang - membantu menegang dan menganjalkan payudara.
  • faedah tambahan kolagen - menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Bantu mengekalkan otot didalam mata supaya lembut. 
TERBUKTI BERKESAN!

Shaklee RSS Collagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakannya selama 8 minggu keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh.




* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases. Please consult your Doctor for any illness you faced
.


kredit: K3S

Anda berminat atau ingin dapatkan consultation percuma? Sila SMS atau call yana di 012-7470856 atau email ke lyana_um[at}yahoo[dot]com