Sembang Lyana: 2013

19 Dis 2013

Asthma dikalangan ibu mengandung temasuk saya..!

Asthma boleh attack sapa2 je kan. terutama ibu mengandung lagi2 ibu mengandung yang mempunyai sejarah asthma sebelum hamil. cam I. hehehe
 
dan kemuncaknya.. berkampung lah daku kat HSI selama seminggu disebabkan asthma..
pengalaman ni...
tak pernah seumur hidup masuk ward sebab masalah kesihatan
tapi ni maybe Allah nak uji
mungkin juga Allah nak kasi rehat sekejap
Alhamdulillah
 
sepanjang di ward..yana pastikan cukup keperluan nutrisi
tak makan lah hai vitamin hospital
botol2 vitamin semua ada tepi katil
doctor tau ku makan Shaklee
Vitalea ada, b complex ada, vit c ada
dan sebabkan asthma ku bawak sekali
omega dan VIVIX
 
Shaklee dimana-mana
 

1 Okt 2013

Title Shaklee MASTER Coordinator.. Alhamdulillah.

Alhamdulillah..  title Shaklee Master Coordinator dalam genggaman
syukur..setelah berjuang selama 2 tahun setengah
tapi
ini baru permulaan untuk sebuah perjuangan
perjalanan bisnes Shaklee yana agak panjang
 
Mac 2011 - SID
Julai 2011 - Supervisor
April 2012 - Senior Supervisor
September 2012 - Coordinator
Februari 2013 - Senior Coordinator
Jun 2013 - Key Coordinator
Ogos 2013 - Senior Key Coordinator
September 2013 - Master Coordinator
 
haha..lama kan.. tapi syukur still sampai ke destinasi
banyak cabaran..ujian..
tapi hati jiwa kena kental..
kasi redah...!

Master Lyana Mansor

28 Sep 2013

FREE Trip dengan Shaklee.. Kota Kinabalu 2013

uish seronok...!
kami baru balik dari Kota Kinabalu
my 1st Shaklee National Trip
(nak pi LONDON pun boleh..tapi satu tiket je. kesian pulak en somi)
3 hari 2 malam..6 STAR trip.. FULLY sponsored..
 
lagi manis jika lebih ramai anak2 buah yana yang ikut..
impian yana..
tahun2 depan..ramai anak buah yang yang akan ikut bersama
bukan setakat national trip malah global trip juga..!
 
anyway..
bulan ini bulan yang mendebarkan
yan sedang fight untuk capai title tertinggi Shaklee
Master Coordinator
kawan2 tolong doakan daku capai target bulan ini ok..
amen
 
Master2b Lyana Mansor
012-7470856
 

13 Ogo 2013

Selamat Hari Raya...!!

Haha tajuk klise kan. As salam semua..
Di kesempatan ni yana nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA. . maaf zahir dan batin kepada semua pembaca blog yana ni.. (tak ramai pun komen kan. Tapi selalu je yang wasap atau email atau sms nak beli shaklee melalui blog ni. Heheh.)
Cam biasa lah. Raya kami di JB.tak kemana. Pagi raya di rumah. Pastu pi umah ucu di kg depan ni. Then ke umah atok kat masai. Dan beraya sekitar sana je.
Tahun ni anak2 sangat happy dan xcited. Maklumkan mereka dah besar. Ainul dan Ayra kemain suka lagi dengar lagi raya. Siap leh hafal.. Dapat beraya. Dapat duit raya sonok sangat...!!
Tahun ni tema kami GOLD *yg tak bape nak gold. Hahah. Baju abang. Dell. Aidil beli je. Yana jahitkan 3 anak dara ni kaftan dan skirt. Utk diri sendiri dress princess line (lama ni. Sebulan dok cari pattern) semua 4 baju ini dijahit pada sehari sebelum raya (kes mak ni suka sgt keje last minit) . Pagi2 buta selepas subuh dok menampal diamond2 kat baju kaftan. Haha.
Kuih raya takda. Sume kek lapis dan kerepek sahaja.  Tapi tetiba last minit jadi ada pulak. En anwar (adik yana) bawak balik 7 telap kuih raya. Amik ko.... tetiba banyak lak kuih i.
Ok alls sampai sini sahaja. Jemput datang rumah ye semua. Rumah yana di TAMAN BUKIT MUTIARA, JB. Sebelah Bandar Dato Onn.
Oh ya jangan lupa.. bulan ini PROMO JOINT HEALTH TABLET. Utk kesihatan sendi anda..!!!
Kalau nak datang atau nak beli shaklee sila
PM|SMS |WHATSAPP 012-7470856
atau email ke lyana_um@yahoo.com

19 Jul 2013

PROMO GLA COMPLEX.. syiokknyaaaa

As salam.. dan salam Ramadhan buat semua pembaca blog yana..
Agak terlambat yana nak annouce pada anda.. tapi better late than naver kan..
BULAN NI PROMO GLA COMPLEX BUY 6 FREE 1
Apa yang best sangat SHAKLEE GLA COMPLEX ni.. ??? Tak sama ka dengan EPO...
 
1. SHAKLEE GLA COMPLEX very the different than EPO ok...!! EPO itu datangnya daripada Evening Primerose Oil.. antara kandungan EPO ialah GLA.  Tapi SHAKLEE GLA COMPLEX ni pula dihasilkan dari BUNGA BORAGE.. dan purely GLA..
 
2. GLA COMPLEX yang di extract daripada BORAGE FLOWER ini.. menurut kajian.. mempunyai KEPEKATAN GLA 3 kali ganda lebih tinggi berbanding GLA daripada EPO.. of cos memberi kesan kepada effectiveness.. kan...kan..
 
3. Kenapa best ??? GLA complex mengandungi asid lemak OMEGA 6 yang berfungsi untuk MENSTABILKAN HORMON..  jadi ia sesuai untuk mereka yang:
♥ haid tak tetap
♥ untuk kesuburan
♥ masalah cyst dan ketumbuhan rahim
♥ masalah senggugut
♥ moody
♥ menopause
♥ masalah intimasi selepas bersalin
 
4. Oleh sebab GLA COMPLEX membantu menstabilkan hormon.. maka ia juga membantu pengurusan berat badan..
Ada customer yana yang mesej habaq
"Best lah makan GLA... bangun pagi rasa lebih kurus."
Heheheh. Besttt kannn. 
 
5. Anda mengalami masalah KESUBURAN? GLA COMPLEX bukan sahaja membantu pembentukan OVUM yang sihat dan matang malah ia mengandungi VITAMIN E yang membantu mengekalkan keadaan cecair rahim yang subur dan menyediakan rahim dalam keadaan yang sesuai untuk persenyawaan...
 
6. GLA COMPLEX juga membantu mengawal darah tinggi dan kolestrol. Ia membantu mengekalkan salur darah yang sihat. Gla complex juga penting untuk pesakit kencing manis.. Seperti yang kita sedia maklum.. INSULIN adalah sejenis HORMON. Dan yes.. itulah tugas GLA COMPLEX. . Untuk stabilkan hormon.. hormon insulin yang berkualiti dan aktif membolehkan paras gula dalam darah dikawal.
 
7. Last but not least..  of cos lah GLA COMPLEX untuk kulit yang cantik.. ia melembapkan. . Menyuburkan kulit.  Kuku dan rambut.. jika kulit anda mempunyai JERAGAT atau JERAWAT yang disebabkan oleh masalah hormon... inhaaAllah settle.  Hehehe..
Apepun.. anda haruslah ISTIQAMAH.. nak sihat.. nak cantik.. nak kurus.. nak hamil.. perlu kesabaran. Pengambilan suplemen perlulah diiringi dengan diet yang sihat...
Jika anda ingin dapatkan GLA COMPLEX.. sila hubungi yana ok
 
Fb: lyana mansor
Sms |whatsapp : 012-7470856
Shaklee ID: 852711

6 Mac 2013

Promo MAC.. OSTEMATRIX

As salam allsss... waaa bulan lepas ramai GIGIT JARI sebab tak grab promo omega guard. Harga super murah...!

Takpa..takpa.. dah lepas kan.. nak wat camna.. so nak habaq kat u olls semua.. bulan ni promo OSTEMATRIX... hoyeahhhhh.. best kan...

Ha?? Ostematrix tu ape?

Ostematrix ni supplemen KALSIUM-MAGNESIUM yang super hebat.. lengkap dengan semua khasiat yang diperlukan untuk penyerapan kalsium ke dalam tulang..

Sapa yang perlukan OSTEMATRIX ni
♥ibu-ibu hamil
♥ibu menyusukan baby
♥ibu2 yang sibuk seharian di tempat kerja.. dirumah
♥ suami2 yang selalu letih sakit2 badan
♥ untuk anda yang sakit sengal2 sendi segala
♥ untuk ibu bapa kita
♥ untuk orang yang tak minum susu cam i
♥ untuk orang yang selalu sembelit atau ada buasir
♥ untuk anda2 yang nak jaga kesihatan tulang
♥ untuk anda yang selalu sakit2 badan

Ha best kan. Lagi besttt kalo u olls dah cuba. Serius ramai sahabat2 yang yg dah makan Ostematrix ni beri feed back kesan seawal 1 kali pengambilan. Apa dorang rasa ??

BADAN TAK SAKIT2. TIDO LEBOH LENA DAN BANGUN PAGI LEBOH SEGAR..

Syiokkk. Ni supplemen WAJIB yana sbb yana memang TAK MINUM SUSU.

Ok u olls cam biasa nak order sila lah contact yana k

Lyana Mansor
Shaklee ID: 852711
Sms|whatsapp: 012-7470856
lyana_um@yahoo.com

12 Feb 2013

MINYAK IKAN untuk masalah ATHMA dan SELSEMA

As salam alls. Skrg ni musim selsema kan. Cuaca pun sejuk kat jb ni petang asik ujan. Yana ngan anak2 pun selsema..

Ok alls.. memandangkan bulan ni PROMO OMEGA GUARD so nak cite antara kepentingan minyak ikan ni..

Tahukah korang.. omega guard mengandungi asid lemak omega 3 yang membantu MELINDUNGI kesihatan sistem PERNAFASAN.. sebab tu lah penting omega ni lagi2 kalau korang hantar anak kr TASKA.. jangkitan penyakit mudah merebak..

Anak2 yang ada masalah ATHMA pun boleh berikan omega. Ia membantu mencairkan KAHAK.. yana kasi pada Aidil gak since aidil ada athma. Alhamdulillah memang cair kahak. Pas muntahkan kahak tu lega dah die. Risau korang.. kalau nak bawak pi hospital memang kene sedut neb lah kan.

Hmm.. lagi kan tadi yana pi hospital tgk baby adik yana kat NICU. Haishhh banyakkkk kes baby pneumonia tau skrg ni. Dan antara sebab dan punca kematian baby di Malaysia ni adalah disebabkan pneumonia... ngeri ko. Anak yana ni dah lah kecik2 lagi..

So u olls. Jom grab promotion bulan ni. Harga runtuh..khasiat HEBAT.. baik untuk perkembangan otak anak2 baik juga untuk kesihatan mereka..

LOVE

Fb: Lyana Mansor
Sms/whatsapp: 012-7470856

20 Jan 2013

Supplement untuk kesuburan???

As salam alls.. pagi tadi semasa yana berada di AEON Tebrau City sempat lah yang COD supplement Shaklee dengan seorang adik.. junior yana semasa di UM. Beliau membeli set KESUBURAN untuk beliau dan isteri.. masih berlum dikurniakan cahaya mata selepas setahun berkahwin...

Actually ramai yang mempunyai masalah seperti adik ni kan... sebab kerap yana menerima mesej dan order sebegini.. Alhamdulillah ada yang dah berjaya mengandung.. ada yang masih mencuba...

ok berbalik pada adik tu..yana telah suggest beliau untuk ambil:

1. ESP : ESP ni selain energy booster.. is sangatttttt penting untuk KESIHATAN SEL..kita tau kan SPERMA dan OVUM tu adalah SEL..dan kita tau sel itu terbentuk daripada PROTEIN... jadi pengambilan protein yang berkuaiti sangatlah penting...TELUR yang sihat akan memungkinkan persenyawaan  dan mengurangkan risiko keguguran.. owh sebut padal keguguran ni.. RAHIM adalah OTOT.. otot pula dibina oleh SEL.. jadi pengambilan ESP mampu MENGUATKAN RAHIM..

2. VIT E: untuk wanita.. memang sinonim ngan vit E ni sebab mampu melembabkan kulit..memudarkan parut dan meremajakan kulit..dan yang dasat tu sebab boleh meningkatkan LIBIDO.. ahaks... (terutama bagi yang baru bersalin takde mood nak "bersama" ngan suami.. so wajiblah amik vit e ni..ehem.. sebab tu kalau nak peknen pun kene amik. hehe.. untuk suami2 pula.. VIT E ni membantu penghasilan SPERMA YANG BERKUALITI..dan AKTIF..dan meningkatkan KUANTITI SPERMA di dalam air mani.. ehem.. juga mengelakkan masalah MATI PUCUK.. hihii

3. GLA : ha ni kene amik.. sebab GLA mengandungi omega 6 yang regulate HORMON. kalau HORMON tunggang langgang camne nak peknen ye tak? Kalau haid tak teratur pun susah nak planning untuk mengandung kan...jadi kene betulkan hormon dulu. (walaupun haid stabil.. kene gak amik).. GLA juga membenatuk menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti (semasa waktu subur)

4. ZINC : penting untuk suami2.. untuk AKTIFKAN SPERMA... kalau ade sperma.. tapi tak aktif pun tak guna kan.. SPERMA perlu mempunyai kemampuan untuk berenang menuju ke sasaran.. :D

5. VITALEA : multivitamin..nampak cam takde fungsi.. tapi tahukan anda.. bila tubuh kita sihat..badan relax.. tak stress.. baru lah senang nak bersama dengan pasangan dan buat baby.. hahaha.  vitalea ni suami isteri kene makan k. nak hasilkan SPERMA atau OVUM yang sihat.. kita kene SIHAT dulu k..

ok berbalik pada adik tu.. yana doakan beliau dan isteri cepat2 menerima baby :D

dah peknen nanti leh r makan set peknen pulak.. hehhee

ok untuk anda2 yang tercari2 supplement SHAKLEE. boleh hubungi yana k..

LYANA MANSOR
lyana_um@yahoo.com
SMS|whastapp: 012-7470856
FB: LYANA MANSOR





13 Jan 2013

ANda sedang merancang untuk HAMIL...? Masih belum dikurniakan zuriat...? Anda perlu baca ini ..!

Nak PEKNEN tapi KITARAN HAID kacau bilau.. ? Camno?
Untuk memudahkan anda merancang kehamilan.. isteri boleh amalkan pengambilan omega-6 yang berfungsi untuk membentuk prostaglandin-bahan berkesan berupa hormon yang membantu mengawalatur proses badan yang normal. GLA COMPLEX membekalkan anda omega 6 berkualiti..
Sangat disarankan.  Isteri mengamalkan pengambilan ASID FOLIK 3 bulan sebelum kehamilan. Ia penting utk pembentukan sel darah merah dan mencegah kecacatan tiub neural pada janin. Dapatkan sumber asid folik anda daripada B COMPLEX..
Kesihatan RAHIM dan Ovari penting untuk penghasilan OVUM yang berkualiti dan mencegah keguguran. Jadi isteri2 perlu amalkan diet tinggi protein yang penting untuk pembentukan dan pembaharuan sel. Memelihara dan MENGUATKAN OTOT RAHIM.. dan menghasilkan SEL OVUM yang sihat.  Anda boleh amalkan ESP...
Sebarang pertanyaan tentang merancang kehamilan.  Anda boleh hubungi yana.  SMS|Whataspp yana di 012-7470856