Sembang Lyana: Januari 2013

20 Jan 2013

Supplement untuk kesuburan???

As salam alls.. pagi tadi semasa yana berada di AEON Tebrau City sempat lah yang COD supplement Shaklee dengan seorang adik.. junior yana semasa di UM. Beliau membeli set KESUBURAN untuk beliau dan isteri.. masih berlum dikurniakan cahaya mata selepas setahun berkahwin...

Actually ramai yang mempunyai masalah seperti adik ni kan... sebab kerap yana menerima mesej dan order sebegini.. Alhamdulillah ada yang dah berjaya mengandung.. ada yang masih mencuba...

ok berbalik pada adik tu..yana telah suggest beliau untuk ambil:

1. ESP : ESP ni selain energy booster.. is sangatttttt penting untuk KESIHATAN SEL..kita tau kan SPERMA dan OVUM tu adalah SEL..dan kita tau sel itu terbentuk daripada PROTEIN... jadi pengambilan protein yang berkuaiti sangatlah penting...TELUR yang sihat akan memungkinkan persenyawaan  dan mengurangkan risiko keguguran.. owh sebut padal keguguran ni.. RAHIM adalah OTOT.. otot pula dibina oleh SEL.. jadi pengambilan ESP mampu MENGUATKAN RAHIM..

2. VIT E: untuk wanita.. memang sinonim ngan vit E ni sebab mampu melembabkan kulit..memudarkan parut dan meremajakan kulit..dan yang dasat tu sebab boleh meningkatkan LIBIDO.. ahaks... (terutama bagi yang baru bersalin takde mood nak "bersama" ngan suami.. so wajiblah amik vit e ni..ehem.. sebab tu kalau nak peknen pun kene amik. hehe.. untuk suami2 pula.. VIT E ni membantu penghasilan SPERMA YANG BERKUALITI..dan AKTIF..dan meningkatkan KUANTITI SPERMA di dalam air mani.. ehem.. juga mengelakkan masalah MATI PUCUK.. hihii

3. GLA : ha ni kene amik.. sebab GLA mengandungi omega 6 yang regulate HORMON. kalau HORMON tunggang langgang camne nak peknen ye tak? Kalau haid tak teratur pun susah nak planning untuk mengandung kan...jadi kene betulkan hormon dulu. (walaupun haid stabil.. kene gak amik).. GLA juga membenatuk menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti (semasa waktu subur)

4. ZINC : penting untuk suami2.. untuk AKTIFKAN SPERMA... kalau ade sperma.. tapi tak aktif pun tak guna kan.. SPERMA perlu mempunyai kemampuan untuk berenang menuju ke sasaran.. :D

5. VITALEA : multivitamin..nampak cam takde fungsi.. tapi tahukan anda.. bila tubuh kita sihat..badan relax.. tak stress.. baru lah senang nak bersama dengan pasangan dan buat baby.. hahaha.  vitalea ni suami isteri kene makan k. nak hasilkan SPERMA atau OVUM yang sihat.. kita kene SIHAT dulu k..

ok berbalik pada adik tu.. yana doakan beliau dan isteri cepat2 menerima baby :D

dah peknen nanti leh r makan set peknen pulak.. hehhee

ok untuk anda2 yang tercari2 supplement SHAKLEE. boleh hubungi yana k..

LYANA MANSOR
lyana_um@yahoo.com
SMS|whastapp: 012-7470856
FB: LYANA MANSOR





13 Jan 2013

ANda sedang merancang untuk HAMIL...? Masih belum dikurniakan zuriat...? Anda perlu baca ini ..!

Nak PEKNEN tapi KITARAN HAID kacau bilau.. ? Camno?
Untuk memudahkan anda merancang kehamilan.. isteri boleh amalkan pengambilan omega-6 yang berfungsi untuk membentuk prostaglandin-bahan berkesan berupa hormon yang membantu mengawalatur proses badan yang normal. GLA COMPLEX membekalkan anda omega 6 berkualiti..
Sangat disarankan.  Isteri mengamalkan pengambilan ASID FOLIK 3 bulan sebelum kehamilan. Ia penting utk pembentukan sel darah merah dan mencegah kecacatan tiub neural pada janin. Dapatkan sumber asid folik anda daripada B COMPLEX..
Kesihatan RAHIM dan Ovari penting untuk penghasilan OVUM yang berkualiti dan mencegah keguguran. Jadi isteri2 perlu amalkan diet tinggi protein yang penting untuk pembentukan dan pembaharuan sel. Memelihara dan MENGUATKAN OTOT RAHIM.. dan menghasilkan SEL OVUM yang sihat.  Anda boleh amalkan ESP...
Sebarang pertanyaan tentang merancang kehamilan.  Anda boleh hubungi yana.  SMS|Whataspp yana di 012-7470856