Aku nak pindah part 2 | Sembang Lyana

25 Sep 2014

Aku nak pindah part 2

Ha mesti korang tertanya2 apa cite yana nak pindah rumah baru ni kan...
ala sebelum ni yana cite di SINI
pindah rumah, rumah second hand

racun rumput
ha nampak tak dah clear sikit lalang2 ni kan.. ni kami upah orang tolong potongkan rumput dan racun lalang2 sume.. then en adam bersihkan sikit remput2 tu..dah clear sikit.. kalau tak... cam ape je kan..hahaha

oleh kerana rumah ni dah terbiar lebih 7 bulan dan selama ni tak terjaga pun,,..maka keadaannya menyedihkan sikit lah kan,..
 dinding luar yang teruk..berlumut segala... dan terkopek2

 en adam sembur ngan water jet.. ha nampak tu cantik lah sikit keadaannya.. boleh lah di cat...
teruk kan...

lantai berlumut
 kat luar pun kene sembur ngan water jet tu.. nampak segala lumut2..
bersih lah.. rajin laki i..hahaha

dinding terkopek
 nampak kat dalam ni,, terkopek2 semua cat.. ni baru satu dinding.. banyak dinding lagi wei.... kami berdua lah gigih mengikis cat yang terkopek tu..

dapur kecil
 dapur yang terbiar lama.. masa aku survey2 rumah dulu.. masuk rumah ni (masa ada org bujang tinggal) depa memang tak guna dapur ni. memang terbiar.. nampak tu pinggan mangkuk depa biar je..
dining area
depa guna kat sini untuk masak.. so dinding sebelah kiri ni.. hitam.. berminyak dan kotor.. ni en adam dah bersihkan.. wayar2 pun terjojol gitu ha..seb baik lakiku pandai serba serbi.. jimat duit mak..hahha... penat wei en adam... ku bekalkan Performance Drink dan Cinch Tea untuk kasi energy nak buat kerja.. lagi2 bawah panas tu.. dan malam2 soh makan Ostematrix untuk elakkan sakit2 badan,

ok nanti i update lagi ok..
korang yang nak beli rumah subsale ni jangan lak takut,. ok je... rumah kami dikategorikan ok lagi.. sbb ada orang lain i tengok ngeri cam rumah hantu.hahhaa...

ok jumpe di part 3...

1 ulasan:

  1. besar jugak rumah ni.. kalau dah siap renovate mesti cantikkkk.. hehehehe.. berapa harga rumah ni?? :)

    BalasPadam

komen jangan tak komen...