Sukan vs Sakit Sendi | Sembang Lyana

26 Sep 2014

Sukan vs Sakit Sendi

JOM BERSUKAN

Assalamualaikum semua..
malam tadi kami laki bini pi join kawan main badminton..
en adam ok lah die memang selalu pi main
aku??? berkurun dah tak main badminton wei..
balik2 ni kemain lenguh lengan ni...

main badminton, kompleks sukan johor land
 nampak tak nun dihujung sana.. yang bersemangat waja tu? haha

SAKIT SENDI ?

korang camne?
selalu selepas bersukan ada rasa sakit sendi tak?
kalau ada rasa sakit sendi2 tu baik lah berhati2 tau..
bukan apa.. sendi kita ni banyakkk bergerak.. dari lahir sampaiii lah sekarang kan..
kalau mesin.. dah berpuluh kali diminyakkan..
tapi badan???

ha sebab tu lah ada SET SENDI SHAKLEE..
meh baca meh sedikit pasal sakit sendi..
kredit to en.Adam

**************************************************************
Siapa yang tak pernah mengalami masalah sendi?masalah radang sendi bukan sahaja selalu menimpa bila kita dah berumur,tapi orang dewasa pun berisiko menghadapi masalah sendi rosak atau radang sendi,atau kita boleh kategori kan sebagai osteoarthritis,Radang sendi kebiasaannya belaku pada satu atau lebih sendi di dalam tubuh badan kita.Kita akan merasa di bahagian sendi kan terasa sakit dan kadang2 boleh menyebabkan kekejangan terutamanya selepas bersenam.
Kesan kepada masalah sakit sendi ni jugak akan mengeluarkan bunyi/ngilu pada sendi yang bermasalah terutamanya bila kita bergerak.Mengikut kajian yang dalam berkumpulan,lebih dari seratus orang yang ada masalah sendi adalah di sebabkan kesakitan,kekejangan dan rasa ngilu pada sendi.Cuma sedikit saja masalah yang di kesan belaku boleh memberi kesan pada organ badan yang lain.Tapi jangan ambik mudah masalah oesteoarthritis ni,kalau tidak di rawat atau dicegah lebih awal,boleh menyebabkan masalah irreversible damage(tidak boleh di pulihkan pada keadaan yang asal) pada sendi,
sakit sendi
Mengikut rujukan ArthritisFoundation 46 juta orang menderita osteoarthritis,rheumatoid arthritis berkait rapat dengan condisi yang lain termasuk fibromyalgia,gout,lupus,lyme disease,juvanile arthritis, psoriatis arthritis,bursitis,scleroderma,reiter,s syndrome,infectious arthritis,sjogren,s syndrome,ankylosing spondylitis.

Kalau explain kat sini panjang sangat..tapi arthritis ni ada banyak jenis.kita jangan ingat arthritis ni hanya pada sendi semata-mata saja.

sakit sendi
Saya amat mengesyorkan untuk menggunakan 3 product shaklee ini..
Omega guard,joint health tablet dan ostematrix..
Sebab kombinasi 3 product ini, akan membantu mencegah masalah sendi yang sentiasa menghantui otak kita..
Nak bersenam sakit,jalan jauh sikit sakit.kalau nak g gym(kena fikir dulu nak pergi ke x?

set sendi shaklee, sakit sendi

 so korang semua.. kalau korang ke.. mak ke.. suami ke.. isteri ke.. ayah ke.. sendara mara ada masalah sendi,.. jangan lah segan2 contact yana k..

Lyana Mansor
fb: Lyana Mansor
012-7470856

2 ulasan:

komen jangan tak komen...