Rumah Idamanku : Berangan dulu | Sembang Lyana

23 Okt 2014

Rumah Idamanku : Berangan dulu

Assalammualaikum
tajuk tak tahan kan.. Rumah Idamanku..
memandangkan nak masuk tahun baru ni kan
saja lah nak berangan jap
cth rumah idaman yang yana nak..


Rumah sekarang, yana dah masuk sejak akhir tahun 2014. Tapi bekum reno apa pun lah.

*segala gambar dari sumber Google Image


ok.. pelan ni tak tau lah yana dapat dari blog mana.. sebab dah lama yana simpan dlm lappy ni.. rumah idaman yana..nak buat camni. ada BILIK SOLAT di depan sebelah ruang tamu. so kalau tetamu datang, boleh solat kat situ, takda lah nak kene numpang bilik kita kan,..hihi.. dan dalam bilik tu juga, boleh lah kami sekeluarga berjemaah dan mengaji.

TEMA
hmmm..yana nak yang simple2 je. mayb modern style.. atau.. modern english style (hahaha nak gak english style.. tapi takmo yang bunga2 serabut tu)




DAPUR
Dapur impian kami..kami nak ada ISLAND.. dan setiap kabinet mestilah bermakna.. berfungsi..bukan sekadar hiasan..hehehe..


ha yang macam ni lah en adam nak.. senang nak cucu tangan atau sayur mayur kalau potong2 kat island kan..ada pula ruang penyimpanan di bawah.. so senang lah letak pinggan ke ape ke kan..


Yana pula..taknak pakai dapur kaca tu..  nak beli dapur 4 burner dari ELBA.. idaman kalbu sejak dulu..!


kompom rajin masak kalau dapat ni..hahahhaa

MEJA MAKAN
of kos mak nak yang 8 kerusi..haha. maklumlah anak ramai kan..


Best kan berangan

Lyana mansor fb: lyana mansor SMS|Whatsapp|Telegram: 019 766 8945

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen jangan tak komen...