Sembang Lyana: Mei 2014

28 Mei 2014

Dah Ganti Puasa?

Eh.. u olls da abis ganti puasa ke?
I belum..huhuhu
banyak hari lagi kot..haruslah ibu ganti cepat2 dan buat stok EBM untuk Ali
beberapa tahun kebelakangan ni
sejak yana kenal Shaklee
Alhamdulillah.. berpuasa lebih mudah
macam  yana
tak boleh makan nasi waktu pagi2
sebab.. nanti siang lagiiii LAPAR....!
so yana gantikan dengan shake
pagi2 sahur shake ESP + Performance Drink + Meal Shake
inshaaAllah
bukan setakat bertenaga lebih lama
badan pun rasa kurang letih dan haus
susu pun tak terjejas
dan inshaAllah ibadat pun lebih lancar
tahun ni nak ajar Ainul Mardhiah berpuasa
since ainul pun dah berumur 6 tahun kan
so kene lah belajar
boleh kasi minum shake juga pagi2 nanti
jadi takda lah mengantuk melepet kat Pasti nanti
ohh tak sbarnya nak puasa dan menyambut Ramadhan
cehh.. padahal puasa lom abis ganti...poodaaa
Yana, ibu 5A

Nak dapatkan SET PUASA anda..?
boleh whatsapp yana di
0127470856
 ATAU
klik sahaja di SINI

Menjadi Jutawan Shaklee

As salam sahabat semua
sering kita memasang impian nak menjadi KAYA dan BERJAYA dan jutawan
jika tak pun pernah berangan menjadi ANAK orang kaya atau mendapat SUAMI yang kaya
tapi
pada hakikatnya mungkin tidak begitu.. kan..kann
 
untuk mengubah hidup
tak boleh lah jika kita menunggu sahaja peluang hadir depan mata
of kos perlu CARI dan REBUT
duduk berangan mimpi jadi kaya TAK menjadikan kita kaya harta
TAPI
mungkin menjadikan kita kaya lemak
dan kaya angan-angan
 
 
Suka sekali yang ingatkan pada anak2 buah Shaklee yana,
jalan ada  di DEPAN MATA
yana dah tunjukkan
dan ajarkan
sekarang
terpulang pada diri, nak ikut atau tak jalan yang terbentang
tapi AWAS
jalan yang yana tunjuk dan bentangkan ini bukan jalan straight macam highway PLUS
tapi ini jalan yang penuh
UJIAN, CABARAN, DURI, CACIAN dll
siapa yang SABAR, yang TABAH, yang SANGGUP dan yang NAKKKK sahaja akan sampai
destinasi kami
MENJADI JUTAWAN SHAKLEE
 
nota kaki:
tak kisah lah bisnes apa pun. kalau sanggup berkorban, tabah hadapi rintangan dan konsisten.. inshaaAllah boleh Berjaya,, nak ke nak???

Tukar Upline ??

Assalamualaikum sahabat2 semua
mesti tertanya2 kenapa tajuk tukar upline kan?
 
sebenarnya malam tadi masa yana dok godek2 blog ni
tengok statistic
ada pulak KEYWORD yang orang search
TUKAR UPLINE
hehhhehe
 
ok kalau dalam Shaklee atau rasanya semua MLM lah kot
tak digalakkan tukar upline
kecuali
kalau dah lama sangat sampai dah lupa siapa upline
dan lupa nombor ID
TAPI
jangan lah saja2 tukar upline sebab rasa upline tak bagus
atau upline belum ada rank
 
banyakk kes yang yana jumpa
SID ingin tukar upline sebab upline tak jaga..!
biarkan je
takda ajar apa2
ohh kesian
 
sebab tu
yana selalu pesan di FB
kalau nak join member
carilah UPLINE yang betul2 berbisnes
dan betul2 boleh bimbing kita
or at least mempunyai TEAM yang boleh kita jadikan rujukn
incase kalau apa2 berlaku kan...
 
untuk adik yang search tukar upline tu
cuba Tanya diri nak bisnes untuk apa
tak kisah lah siapa pun upline you
kalau betul2 nak bisnes dan Berjaya
u pasti boleh lakukan dan mencari inisiatif
apapun.. goodluck...!
 
Master Lyana Mansor

26 Mei 2014

Cuti Menjaga Anak

As Salam semua
ramai yang bertanyakan yana
cuti apa yana ambil ni lama sangat hehehe
ok untuk pengetahuan semua
bermula dari JAN 2014 yana mengambil CUTI TANPA GAJI
disebabkan 2013 yana baru berkhidmat sebagai guru selama 4 tahun
so layak 4 bulan sahaja CTG
tapi
yana cuma ambil 2bulan 1/2
sampai pertengahan bulan Mac 2014
 
Cuti yana bersambung dengan CUTI BERSALIN bermula pada pertengahan MAC
yana ambil cuti awal 2 minggu
sehingga pertengahan JUN
 
dan bersambung lagi dengan CUTI MENJAGA ANAK
dari pertengahan JUN2014 sehingga DEC 2016
dan inshaaAllah akan naik sekolah semula pada JAN2017
 
ramai juga yang Tanya eh ada eh cuti menjaga anak?
jawapannya
ADA
khas untuk PENJAWAT AWAM WANITA sahaja
ibu boleh mengambil cuti menjaga atau menyusukan anak selama
MAKSIMUM 5 TAHUN
lama kan..hehhee
tapi AWAS
kalau dah ambil 5 tahun tu selepas kembalik bekerja
takda lagi dah cuti bersalin
oh lupa nak bagitau
cuti2 ni semua TANPA GAJI
kecuali cuti bersalin. hehhe
 
camne nak mohon?
CUTI MENJAGA ANAK/MENYUSUKAN ANAK
HANYA boleh dipohon selepas MELAHIRKAN anak
dan bersambung terus selepas cuti bersalin
ibu perlu memohon selewatnya sebulan sebelum tamat tempoh cuti bersalin
borang atau surat mengikut format pejabat masing2
untuk keterangan lanjut dan sebagai bukti jika kerani opis Tanya
boleh rujuk pekeliling ok..
 
untuk sebarang pertanyaan
boleh whatsapp yana
0127470856
 
 

25 Mei 2014

gambar oh gambar

Mesti korang tertanya2
kenapa lah yana ni lama tak letak gambar dalam entry2 yana
sebenarnya
yana ada masalah nak upload gambar
ntah kenaoa ntah
asal nak upload dalam blog je. Mesti internet akan restart
upload by phone pun tak boleh juga
kesian kan
sapa tau nak wat ape??
Hmm
apepun. Utk korang yang nak tengok2 ganbar
boleh ke fb yana: lyana mansor
okbai

DGEMS TOUR... satu perjuagan...

As Salam semua
sejak 2 bulan lepas, yana dan suami telah mulakan kelas kami sendiri
 
EXCLUSIVE DGEMS TOUR
 
kelas khas untuk anak cucu di bawah naungan group kami
 
LYANA & d'GEMS
 
dan Alhamdulillah
resultnya sangat memberangsangkan
session bertentang mata of cos memberi impak yang lebih besar berbanding session di dalam online sahaja
bukan sahaja anak2 buah mendapat AURA
kami yang mengajar pun rasa RECHARGE
walaupun penat
tapi PUAS..!
 
sapa kata MASTER duduk goyang kaki?
banyakkk orang diluar sana
dan anak2 buah
yang perlu dibantu
ramai lagi belum merasa income SHAKLEE 5 ANGKA
itulah cabaran kami...
 
salam sayang
LYANA