Sembang Lyana: November 2014

25 Nov 2014

Suami kerap letih dan penat? Ini cara isteri bijak bantu suami

Assalammualaikum semua

Suami kalian selalu tak mengadu letih, penat bila balik kerja?
Kesian kan..Yelah bila dan penat nak layan anak pun asal boleh je. nak nak kalau tengok anak-anak sepahkan rumah, tak pasal-pasal anak kene marah.

Kalau lepas makan, mandi dan jadi segar dan bersemangat semula ok lah.. tapi kalau berlarutan sampai ke bilik tidur? isteri yang makan hati...

Suami yana sendiri alhamdulillah, sejak ambil 3 produk ini memang bersemangat, kurang sakit, kurang letih. Dan yana sangat sarankan anda hadiahkan set ini untuk suami.

Ada yang kata suami saya susah nak telan pil-pil ni.. sayang-sayang sekalian, itulah tugas kita sebagai isteri.. pujuk lah suami untuk makan supplemen. Untuk kesihatan suami dan tentunya untuk kemakmuran rumahtangga. Siapa tak sayang suami oiii....

ok ini lah 3 produk hebat yang suami yana sendiri makan dan 200% suami anda akan suka dan merasa kesannya

 1. OSTEMATRIX SHAKLEE
Kadang suami duduk lama kat depan konputer, sakit pinggang kan.. atau suami kerja berat, sakit-sakit badan. Nak ini lah dia Ostematrix khas untuk tulang temulang. Dan kasi suami makan ni jangan lah mengelat nak mengurut k. Urut tu rahsia eratkan hubungan suami isteri. Kalian pun kalau rasa penat, sakit badan uruskan kerja rumah, boleh lah mengecek suami ostematrix ni..hihi

shaklee ostematrix
 2. VITALEA SHAKLEE
Ada tak suami ngadu malas nak bangun tidur, letih dan penat kat tempat kerja, kerap ngantuk di tempat kerja, atau selalu letih semasa drive jauh. Nah.. vitalea ni memang best. Vitalea adalah multivitamin, utnuk cukupkan keperluan nutrisi si dia. Selalunya kalau nak drive jauh suami yana akan makan 2bj sebelum drive. Kompom takda lah asik nak berhenti isap rokok je (sbb nak hilangkan ngantuk)
vivix Shaklee
3. VIVIX SHAKLEE
Vivix ni memang paling powerful. Kaya dengan antioksidan dan baik untuk salur darah (tahu tak, kebanyakan penyakit disebabkan masalah dengan darah tau.), oleh itu vivix ni sngat baik untuk jantung. Yang paling penting, vivix meningkatkan keupayaan mitokondria untuk penghasilan TENAGA..! Kalau suami kalian selalu lemau je..waktu bersama pun lemau juga..nah.. hadiahkan VIVIX.. trust me..! :P

untuk anda yang berniat nak hadiahkan kepada suami, yana juga boleh packingkan cantik-cantik... <3 p="">
Jom hadiahkan untuk si dia..hubungi yana segera..

Lyana mansor
Shaklee Master Coordinator
fb: lyana mansor
page: Lyana:Kedai Sihat Saya
SMS|Whatsapp|Telegram: 012-7470856
COD: Johor bahru, Pasir Gudang, Ulu Tiram, Pandan, Tebrau, Plentong

19 Nov 2014

Legakan masalah sembelit

Sembelit

Aduh kalau kena sembelit macam-macam rasa ada kan. rasa pening, ting tong, perut memulas-mulas, perut berangin, rasa loya pun ada. Semua kerja tergendala. Kalau buat pun serba tak kena. kan..kan..

Yana memang penyebelit tegar.. tapi tu dulu.. dulu sebelum yana kenal Shaklee. Terdapat beberapa produk SHaklee yang sangat membantu masalah sembelit ni, Tapi harini yana nak cerita tentang Herblax

Herblax Shaklee

Pernah tak try Herblax Shaklee? kalau tak pernah sila dapatkan sebotol
memang best....!

Herblax adalah sejenis julap lembut. Ia membantu membersihkan usus. Jadi segala keladak-keladak tu akan keluar juga, sesuai sangat untuk mereka yang nak KURUS, yang ada masalah SEMBELIT , yang nak DETOX dan mereka yang banyak makan makanan diproses.

Apa yang best Herblax Shaklee ni????

Yang bestttt tentang Herblax ni, selepas i berkesan, anda tidak akan mengalami cirit birit seperti produk lain. Dan, badan tentunya rasa ringan. Jika anda makan Herblax semasa proses penurunan berat badan, anda akan lihat berat badan lebih mudah turun. Dan yang pastinya kerana Herblax membantu proses cleanse, peneyerapan zat-zat dan nutrisi lebih berkesan selepas itu,

Bestkan Herblax ni.. Supplemen feveret yang ni..!

cepat.. apa tunggu lagi..! dapatkan Herblax anda sekarang.!
sila hubungi yana ya
100% berkesan

Master Lyana mansor 
fb: lyana mansor 
SMS|Whatsapp|Telegram: 012-7470856

17 Nov 2014

Collagen Powder Shaklee : Masker Kolagen

Collagen Powder Shaklee

U olls tau kan, Shaklee ada keluarkan produk kolagen. Shaklee Collagen Powder.
Beza Shaklee kolagen Powder dengan produk kolagen di luar sana adalah kualitinya
Shaklee Collagen Powder diperbuat dari SISIK IKAN MERAH dan kadar penyerapannya serendah 1000 Dalton (read that lebih rendah dalton, lebih mudah diserap), Juga mengandungi bahan-bahan yang memberi efek bombastik pada produk ini.

Masker Kolagen

Yana terima banyak pertanyaan tentang SHAKLEE Collagen Powder ini.
Ada juga yang bertanya camne nak jimat2 gunakannya.
Actually, Kolagen Shaklee ini perlu diminum
Shaklee sarankan selama 8 minggu untuk kesan ketara yang diharapkan sperti dalam scientific research.
tapi...ada juga yang nak bajet2 je kan..
so boleh lah try buat masker kolagen ni
*ini i yang suggest

Masker kolagen, Shaklee Collagen powder



Masker kolagen Shaklee
secubit Collagen Powder Shaklee
1/2 sudu Nutriwhite Softener Shaklee
Caranya:
Gaulkan kedua ini. dan tepek di muka sehingga kering.
Basuh dengan air suam

Tips yana:
1. jika takda Shaklee softener boleh juga gunaka toner atau air biasa je. The best efek of kos lah gunakan Nutriwhite Softener
2. Jangan lupa ambil gambar sebelum dan selepas bermasker untuk perbandingan
3. Selalu lah bersihkan tangan tu sebab nak pegang muka yang LEMBUT, Gebu itu..hehehe

Kesan Masker Kolagen Shaklee

Antara kesan yang Yana sendiri rasa dan kawan-kawan yang yang dah pernah test rasa
1. Kesan paling ketara adalah kesan whitening. Kulit kelihatan lebih cerah
2. Kulit terasa LEMBUT, HALUS , GEBU dan ANJAL
3. Tangan asik gatal nak sentuh muka..heheh.. ni tak dapat elak lah.
4. Perasan cantik..haha

Serius BEST,,,!
nak lagi best,. minum Shaklee Collagen Powder dan buat makser juga
meletop u...efek luar dalam gitu..

nak dapatkan Collagen Powder Shaklee anda ?
meh hubungi yana

Lyana mansor 
fb: lyana mansor 
SMS|Whatsapp|Telegram: 012-7470856

Resipi: Pankek mudah

Nak share ngan u olls
ibu ni "rajin" lah sangat nak buat mee goreng sume masa sarapan kan
plus anak-anak selera western..kahh
so ibu buat lah PANKEK as requested

simple sahaja resipi ni.
semua ibu godak pakai sudu je..hahah
ibu percaya resipi ni sangat berguna untuk ibu2 di luar sana yang nak cari resipi mudah kan..

RESIPI PENKEK mudah

resipi pankek mudah, resipi pankek, resipi pancake


1bj telur
2sd gula
2sd susu pekat manis
1 cawan air
2 cawan tepung gandum
1sdt baking powder
2sdb marjerin/butter-cairkan
sedikit esen vanilla

cara-caranya:
1. Pukul telur dan gula sampai kembang. Yana guna garpu je
2. Bancuh susu pekat dengan air
3. Gaul bersama tepung dan baking powder
4. Masukkan tepung dan air susu berselang seli
5. Masukkan marjerin atau butter dan esen vanilla
6. gaul sebati
7. Tuangkan sesenduk ke dalam non stick pan

*tips yana:
1. tak perlu tambah garam. Marjerin atau batter selalunya dah ada kandungan garam
2. biarkan bater (adunan tepung ni) seketika untuk larutkan gluten. kadang2 ada biji2 kagi kan
3. ibu boleh tambah pelbagai perisa atau hiasa di dalam adunan. Contoh: pisang, perisa pandan, blueberry filling, choc rice dll.
4. Jangan terbalikkan pankek lebih dari sekali, nanti liat.!
5. Kami makan dengan susu pekat. Anda oleh juga makan dengan maple syrup, butter, madu, choc syrup, jem dll ikut selera masing2 lah kan..kot lah nak makan dengan kuah kari..lantak ko lah. hehe

senang banget ni.. hampir setiap hari ku buat.. tak sampai 15minit masa penyediaan dan makan..!
selamat mencuba..
dah cuba meh lah share sini..

Effektif Master Lyana mansor
fb: lyana mansor
SMS|Whatsapp|Telegram: 012-7470856